Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

«ΓΚΑΦΑ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ! ΉΘΕΛΕ ΝΑ «ΚΑΡΦΩΣΕΙ» ΒΕΝΙΖΕΛΟ- ΣΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ
Μας επανέφερε στην πραγματικότητα η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούγκερ για την ελληνική κυβέρνηση.
Ερωτηθείς αν έχει πρόβλημα με την κυβέρνηση της Αυστρίας, στην οποία μετέχει για πρώτη φορά ακροδεξιό κόμμα απάντησε: «Eδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας και εθελοτυφλείτε όταν πρόκειται για άλλες περιπτώσεις;».
Μέσα στα τόσα δεινά, που μας έχει φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ξεχάσαμε πως μας βλέπουν στην Ευρώπη.
Ως την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, που σε κυβέρνηση μετέχει ακροδεξιό κόμμα και μάλιστα συνεργάζεται με ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα.
Ως την πιο περίεργη κυβέρνηση στην μεταπολεμική Ευρώπη,
όπου τα δυο ιδεολογικά άκρα συμφωνούν στην επιβολή των πιο σκληρών μέτρων λιτότητας, στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, στις περικοπές των συντάξεων, στην αφαίμαξη ομάδων του πληθυσμού μέσα από τη φορολογία, στην εφαρμογή ενός αχρείαστου τρίτου μνημονίου, που έφερε στη χώρα η βουλιμία τους για την εξουσία. Συνεργάζονται να επιβάλλουν όσα πολεμούσαν τα προηγούμενα χρόνια για την καρέκλα.
Αυτή τη βουλιμία εκμεταλλεύτηκαν και οι δανειστές και πέρασαν «αναίμακτα» το τρίτο μνημόνιο για την πιστή εφαρμογή του οποίου δήλωσε περήφανος χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός.
«Πετύχαμε εκεί που εσείς αποτύχατε», είπε στην Αντιπολίτευση.
Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζεται τέσσερα χρόνια αδιατάραχτη, γιατί αδιατάραχτη,  έχει μείνει η λατρεία για  την εξουσία και τη διανομή της στα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος στη χώρα. Άλλωστε οι πανηγυρικές δηλώσεις μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, από τους  δυο ηγέτες, της αριστεράς του κ. Τσίπρα και της ακροδεξιάς του κ. Καμμένου, δεν έχουν σχέση με την έξοδο από το μνημόνιο τους,  αλλά με την ανάγκη τους, να ξεγελάσουν για άλλη μια φορά τους Έλληνες, καθώς τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει η δανειακή σύμβαση, όχι τα μέτρα.
Και όλοι ξέρουν, πως και οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν και οι κατασχέσεις και οι περικοπές των συντάξεων και η υπερφορολόγηση.
Απλά η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν μας υπενθύμισε την παραδοξότητα αυτής της συνεργασίας, η οποία έφερε στον ελληνικό λαό 3 επί πλέον χρόνια δυστυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: