Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ- ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ... ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 2009

Οι στενές σχέσεις του περιβάλλοντος Τσίπρα με την καραμανλική δεξιά και τα στελέχη της και η ανοχή που επιδεικνύει συχνά-πυκνά στο καραμανλικό παρελθόν ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχαν ως αποτέλεσμα την επανεμφάνισή τους και την προσπάθεια να αποποιηθούν των ευθυνών τους για την κρίση που βίωσε, μετά το 2009, η χώρα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και επ' ουδενί συνιστά μια τύποις απολογία του, αλλά αντιθέτως εγκαλεί την κυβέρνηση Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ για «φούσκωμα» του ελλείμματος.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη γνωστή υπόθεση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος εξακολουθεί να είναι μπλεγμένος σε έναν κυκεώνα αντικρουόμενων δικαστικών αποφάσεων με πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω ζήτημα τέθηκε επανειλημμένα και από τους δανειστές. Ενώ και η ιστορία με τον Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος λίγο πριν από τις εκλογές του 2009 έγραψε σε... χαρτοπετσέτα τα μέτρα που θα λάμβανε η κυβέρνηση Καραμανλή για την οικονομία,
δεν είναι μια ιστορία που κατέγραψαν συνωμοσιολόγοι, αλλά έχει ομολογηθεί από τον τότε Επίτροπο Οικονομικών, Χοακίν Αλμούνια και την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και νυν διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Όπωςέχει αναφέρει το TheCaller, μια επιστολή που δημοσιοποίησε αντί άλλης απάντησης στους «δύσπιστους» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καταρρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς της καραμανλικής δεξιάς. Πρόκειται για την επιστολή-απάντηση της Αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας προς τα μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργαντά και Λογοθέτη, με την οποία διευκρινίζεται πως όχι μόνο δεν διογκώθηκαν το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα - όπως υποστηρίζουν και τα πρώην κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ - αλλά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το αντίθετο.
Αλλά και ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει φροντίσεινα αποδομήσει βήμα-βήμα το βιβλίο Παπαθανασίου, σε ένα μακροσκελές του κείμενο, κάνοντας κάτι που δεν συνηθίζει: Να απαντάει προσωπικά στους πολιτικούς αντιπάλους και επικριτές του.
Με όλα αυτά πάντως πέφτει στο κενό γι' ακόμη μία φορά η προσπάθεια της καραμανλικής δεξιάς να... νίψει τα ανομήματά της, αλλά και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αθωώσει με την επιλεκτική κριτική του και τη στάση του τα «γαλάζια» στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: