Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

Στο φινάλε κάθε χρονιάς συνηθίζεται στα δημοσιογραφικά γραφεία η μόχλευση των γεγονότων που την στιγμάτισαν καθώς και η ανάδειξη των “πρωταγωνιστών” της. Οι αισιόδοξοι εστιάζουν στα θετικά γεγονότα- και όσοι βλέπουν σχεδόν πάντα το ποτήρι μισοάδειο κοιτάζουν τον πάτο.
Γράφει η Φώφη Γιωτάκη
Από όποια πλευρά πάντως κι αν κοιτάξει κάποιος το 2017 θα αντικρίσει μια δύσκολη χρονιά, με πολλές και απότομες στροφές- που ακόμη και οι πλέον έμπειροι πολιτικοί δυσκολεύτηκαν να πάρουν.
Μια από αυτές, τις δύσκολες στροφές πήρε με αποφασιστικότητα και μαεστρία -όπως αποδείχτηκε από τους 210 χιλιάδες ενεργούς πολίτες- η Φώφη Γεννηματά. Ξεκίνησε αθόρυβα αλλά μεθοδικά την διαδρομή και έκανε την κατάλληλη στιγμή, την “στροφή”, που χρειαζόταν η κεντροαριστερά. Έστριψε το τιμόνι προς στον στόχο της ενοποίησης της παράταξης - και αν μη τι άλλο ήταν για το εσωτερικό σκηνικό ο πολιτικός της χρονιάς.
Η πανηγυρική εκλογή μιας γυναίκας,
της κυρίας Γεννηματά, στην ηγεσία της ενωμένης κεντροαριστεράς ήρθε μάλιστα σε μια δύσβατη συγκυρία, όπου αγρίευε η σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μην αφήνοντας ιδιαίτερα περιθώρια ελιγμών για την διεύρυνση της παράταξης. Τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ωστόσο ότι το εγχείρημα μπορεί να πετύχει και να αποδειχτεί εφικτός ο στόχος για διψήφιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές- όποτε κι αν γίνουν. Φυσικά υπό προϋποθέσεις.
Αν το σύνολο των στελεχών, και πρώτη απ ' όλους η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, καταφέρουν να πάρουν ξανά με επιτυχία τις επόμενες στροφές, τότε μπορεί να είναι “η χρονιά τους” και το 2018. Αρκεί από τώρα, μέχρι το Συνέδριο και στην συνέχεια της διαδρομής, να βάλουν εκ νέου και να διατηρήσουν ψηλά τον πήχη της ενότητας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: