Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! «ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥΣ» ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Καρχαρίες που έχουν παγώσει ξεβράζονται σε μια παραλία στη Μασαχουσέτη καθώς ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών καταγράφεται στις ΗΠΑ.  
Η Αμερικανική Υπηρεσία Διατήρησης Καρχαριών του Ατλαντικού δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών εντοπίστηκαν τρεις νεκροί καρχαρίες στην ακτή του Cape Cod Bay στο Brewster, νότια της Βοστόνης.
Οι δύο πρώτοι εκτιμάται πως πέθαναν από υποθερμικό σοκ ενώ ο τρίτος ξεβράστηκε στην ακτή ενώ είχε παγώσει ολόκληρος,


Οι καρχαρίες του είδους Thresher απαντώνται σε όλο τον κόσμο και γενικά μένουν μακριά από την ακτή, σε θερμότερα νερά.
«Αυτοί οι καρχαρίες πιθανότατα προσπάθησαν να κινηθούν προς τα νότια για να βρουν θερμότερο νερό και εγκλωβίστηκαν σε παγωμένα ύδατα», αναφέρουν οι ειδικοί βιολόγοι.
Η ελάχιστη θερμοκρασία για την περιοχή το Δεκέμβριο φτάνει συνήθως τους 0 βαθμούς Κελσίου, αλλά οι τρέχουσες είναι στο -12C.
Εν τω μεταξύ, οι θαλάσσιες χελώνες επηρεάζονται επίσης το πολικό κρύο.
Ο NOAA δήλωσε ότι διέσωσε πάνω από δώδεκα θαλάσσιες χελώνες στα ανοικτά των ακτών του νησιού Galveston, οι οποίες είχαν πέσει σε λήθαργο από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι ληθαργικές θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν από ψαράδες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Sea Turtle του NOAA για να αναρρώσουν.
Και οι 18 χελώνες εισήχθησαν για αποκατάσταση, όπου η θερμοκρασία του σώματος αυξήθηκε αργά και σταθερά πριν τοποθετηθούν και πάλι στο νερό.
(πηγή: www.lifo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: