Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                                                        ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
Η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ καταγγέλλει την αφαίρεση της μαρμάρινης πλάκας που στήθηκε στην πλατεία απέναντι από το δημοτικό σχολείο Ευπαλίου Δωρίδας προς τιμήν του ηρωικού στελέχους του ΚΚΕ και Συνταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού ΕλλάδαςΝίκου Τριανταφύλλου. Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Ιούλη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κ.Ο. Φωκίδας στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ, στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Νίκος Τριανταφύλλου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Παρά τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου του Ευπαλίου για την τοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας,
ο Δήμος Δωρίδας προχώρησε στην αφαίρεσή της κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, ύστερα από καταγγελία που έγινε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Εντύπωση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν η αστυνομική, η εισαγγελική αλλά και η δημοτική αρχή αφαιρώντας την πλάκα, μόλις δυο μέρες μετά το στήσιμο της από την Κ.Ο. Φωκίδας του ΚΚΕ.
Τέτοιες πράξεις δείχνουν το φόβο απέναντι στο παράδειγμα λαϊκών αγωνιστών, όπως ο Νίκος Τριανταφύλλου. Πρόκειται για έναν μαχητή που πολέμησε με αυταπάρνηση τόσο στο Αλβανικό μέτωπο ενάντια στην ιταλική εισβολή όσο και ενάντια στην τριπλή κατοχή μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ο Νίκος Τριανταφύλλου δεν το έβαλε κάτω ούτε αμέσως μετά την απελευθέρωση, μαχόμενος αυτή τη φορά ενάντια στην αγγλοαμερικανική ιμπεριαλιστική επέμβαση και τη λευκή τρομοκρατία ενώ λίγο αργότερα εντάχθηκε στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας πολεμώντας ενάντια στις αντιδραστικές δυνάμεις που προσπάθησαν να καθυποτάξουν το λαϊκό επαναστατικό κίνημα.
Ο Νίκος Τριανταφύλλου εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για  την ανιδιοτέλεια, τον ατρόμητο αγώνα ενάντια στον αντίπαλο,  την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό–κομμουνισμό. Το παράδειγμα του δε σβήνεται και δεν διαγράφεται. Αυτό το παράδειγμα ανθρώπου-λαϊκού αγωνιστή είναι που τρομάζει όσους με το έναν ή τον άλλο τρόπο, φανερά ή κρυφά προχώρησαν στη «βεβήλωση» της μαρμάρινης πλάκας.  Ξεχνούν όμως ότι ο λαός δεν πρόκειται να σταματήσει να τιμά τον Νίκο Τριανταφύλλου. Το Κόμμα μας θα εντείνει τη δράση του  ώστε ιδιαίτερα η νέα γενιά, να γνωρίσει τη σύγχρονη ιστορία, τις θυσίες και τη δράση αγωνιστών όπως ο Ν. Τριανταφύλλου, που σε όλη του τη ζωή ακολουθήσε το δύσκολο - ασυμβίβαστο αλλά δίκαιο αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση.
Για αυτό, καλούμε το λαό της περιοχής να καταδικάσει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και να γυρίσει την πλάτη σε όσους στρέφονται ενάντια στα συμφέροντά του.  
Άμφισσα, 1η Αυγούστου 2018
-- 
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας
Παπαχρήστου 1 Άμφισσα, 33100
Τηλ-φαξ: 22650 29582
mailkke.fokida@google.com
urlhttp://www.lasyfokidas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: