Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Η "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ως  Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε ζητήσει, εγγράφως στις 3-10-18  έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αντικείμενο τις σοβαρότατες καταστροφές, που υπήρξαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στους Δήμους Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας  και Λοκρών, προτείνοντας μάλιστα, η συνεδρίαση να γίνει στο Μαντούδι προκειμένου να διευκολυνθούν να συμμετέχουν και οι φορείς των πλημμυροπαθών, οι ίδιοι οι πλημμυροπαθείς.
                     
Αφού χάθηκε(;) πολύτιμος χρόνος και  ο καιρός επιδεινώνεται ενώ οι πληγείσες περιοχές,
εκτός από τα προβλήματά  τους είναι και ανοχύρωτες σε μια κακοκαιρία, η περιφερειακή αρχή συμφώνησε για την έκτακτη συνεδρίαση και άλλαξε γνώμη μέσα σε ένα 24ωρο. Και ενώ εκφράζαμε την έντονη πολιτική μας διαμαρτυρία για την αρνητική αυτή θέση, που είναι αναντίστοιχη με τα προβλήματα των πλημμυροπαθών και πολιτικά προκλητική μπροστά στην οξύτητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων, πήραμε μια πρόσκληση για έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου στην Λαμία, για τη Δευτέρα 15/10/18. Αποδείχτηκε όμως ότι ήταν κίνηση τακτικής «στρίβειν δια του αρραβώνος» αφού το θέμα ήταν μια τροποποίηση του προϋπολογισμού για διάθεση πιστώσεων στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στην Π.Ε της Εύβοιας, κάτι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες και των κατοίκων και για υποδομές, αλλά και γιατί,   τελικά,   το Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι « δια περιφοράς »!

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την εξέλιξη και ιδιαίτερα τη μεθόδευσή της. Η περιφερειακή αρχή, αν και είχε πλούσια δραστηριότητα αυτές τις ημέρες, συναντήσεις με επιχειρηματικούς ομίλους, έκανε μάλιστα και δηλώσεις για το χρέος της να ανοίγει δρόμους στους ντόπιους επιχειρηματίες της περιοχής, μετά τη συνάντηση με τους κινέζους επιχειρηματίες,  έκανε τον «Κινέζο» για τους πλημμυροπαθείς και τα αιτήματα που κατέθεσαν, αλλά και για την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Διαφωνώντας πλήρως και κατηγορηματικά με αυτή την στάση δηλώνουμε :
  • Δεν συμμετέχουμε σε « δια περιφοράς » τυπικού χαρακτήρα συνεδριάσεις.
  • Επιμένουμε στην πρόταση μας για ειδική συνεδρίαση, με την συμμετοχή φορέων και κατοίκων από τις περιοχές που έχουν πληγεί, η οποία θα δίνει την δυνατότητα να συζητήσουμε περισσότερες πιστώσεις, μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση και άλλα ενδεχόμενα μέτρα, θα δίνει την δυνατότητα να διατυπωθούν αιτήματα των άμεσα ενδιαφερομένων.


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, επιμένουμε στο αίτημα που καταθέσαμε και με νέα παρέμβαση προς την Περιφερειακή αρχή την καλούμε να κατανοήσει τη σοβαρότητα του ζητήματος. Ζητάμε, τη Δευτέρα 15/10/18, να πραγματοποιηθεί κανονικά το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι δια περιφοράς,  με βάση της συζήτησης το διεκδικητικό πλαίσιο της Επιτροπής Πλημμυροπαθών.



14-10-2018
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: