Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΣΟΚ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΡΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Η Ελένη Ράικου, βάζει για πρώτη φορά στο «κάδρο» πρόσωπα του Τύπου τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της διαδραμάτισαν «ενδιάμεσους», προπαγανδιστικούς και όχι μόνο ρόλους που θυμίζουν άλλες εποχές.
Ισχυροποιώντας παράλληλα την φημολογία που «κυκλοφορούσε» στα δημοσιογραφικά γραφεία για το ρόλο που διαδραμάτιζαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα (δημοσιογράφοι και εκδότης) στο πολιτικό παιχνίδι που είχε στηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Λ. Μεσογείων σε απόλυτη συνεργασία και συμμετοχή του Μαξίμου σε βάρος πρωτοκλασάτων στελεχών της τότε αντιπολίτευσης (αξιωματικής και μη) και όχι μόνο.
Σύμφωνα με το protothema.gr, η  Ελένη Ράικου περιγράφει στην κατάθεσή την επίσκεψη στο γραφείο της, της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.
«Τον Φεβρουάριο του 2017 και ενώ ερευνούσαμε μεταξύ άλλων και την Novartis με επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την οποία εγνώριζα και η οποία επαίρονταν ότι έχει πολλά χρόνια σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο,
 και ήθελε να πληροφορηθεί για την έρευνα αυτή.
Με ρώτησε αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα και μου έκανε εντύπωση γιατί δεν με είχε ρωτήσει κανείς άλλος δημοσιογράφος.
Στην αρνητική μου απάντηση εκείνη μου αντέτεινε με επιθετικό ύφος ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων και απόρησε που το αγνοούσα.
Λίγες ημέρες αργότερα, περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2017, δέχθηκα τηλεφώνημα στο τηλέφωνο της υπηρεσίας από τον προαναφερόμενο αναπληρωτή υπουργό ο οποίος με ρώτησε το ίδιο ακριβώς πράγμα (με την κυρία Παπαδάκου), δηλαδή τι γίνεται με την υπόθεση αυτή και αν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Του απάντησα ότι η έρευνα είναι στην αρχή και δεν υπήρχε κανένα στοιχείο.
Αρχές Μαρτίου 2017 και πάλι με επισκέφθηκε η Παπαδάκου και αυτή τη φορά (πάλι) την ενδιέφερε τι έχω κάνει με τα πολιτικά πρόσωπα.
Και όταν της είπα ότι δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένει αφού στο είπα πριν λίγο καιρό ότι δεν υπάρχει εμπλοκή για πολιτικά πρόσωπα, γιατί έχει κολλήσει σε αυτό, αυτή εκνευρίστηκε και μου είπε: «Τα στοιχεία για τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο τι τα έχεις κάνει; Δεν σου είναι αρκετά;».
Έκπληκτη της ζήτησα εξηγήσεις τι εννοούσε και εκείνη άρχισε να μου λέει ότι «ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εξωχώρια εταιρεία με τον επιχειρηματία Παναγιωτάκη η οποία έπαιρνε χρήματα από τη Novartis για τον ίδιο αλλά και για να μοιράζει και σε άλλους πολιτικούς και ότι για τον Παναγιώτη Πικραμμένο υπήρχε βίντεο που τον έδειχνε να τα παίρνει πεντακάθαρα».
Της είπα ότι πρώτη φορά ακούω τέτοια πράγματα. Την προέτρεψα αν πράγματι η ίδια ή οποιοσδήποτε άλλος είχε τέτοια στοιχεία να τα προσκομίσουν ή να μας υποδείξουν ποιος τά έχει.
Εκείνη μου είπε «φεύγω πάω να βρω τα στοιχεία και θα επανέλθω». Της απάντησα «σήμερα σε περιμένω».
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας την πήρα τηλέφωνο αλλά μου είπε ότι ακόμα δεν τα έχει βρει αλλά μέχρι αύριο θα τα έχει βρει σίγουρα.
Τελικά η ίδια δεν εμφανίστηκε ποτέ ίσως φοβούμενη μήπως της πάρω κατάθεση. Επιπλέον δεν προσκομίστηκε ποτέ και τίποτα από κανέναν."
Παπαδάκου: Αθλιότητες όσα κατέθεσε η Ράικου εναντίον μου
Στις καταγγελίες της εισαγγελέως Ελένης Ράικου απάντησε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, κάνοντας λόγο για «αθλιότητες» και ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον της. Όπως ανέφερε, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς την κατηγορεί επειδή η ίδια έχει αποκαλύψει ότι ο σύζυγός της είχε πάρει χρήματα από τη Novαrtis. «Νόμιμα ή μη δεν το ξέρω, θα το βρει η Δικαιοσύνη», σημείωσε. «Η κυρία Ράικου έχει 8 πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της».
Η δημοσιογράφος παρενέβη στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στο Action 24, τονίζοντας ότι δεν παίρνει πίσω «ούτε μια γραμμή» από όσα έχει αποκαλύψει μέσα από την έρευνά της για τη Novartis. Διέψευσε ότι μίλησε ποτέ στην κυρία Ράικου για στοιχεία χρηματισμού του κ. Πικραμμένου, σημειώνοντας ότι έχει φέρει στη δημοσιότητα βίντεο με τον κ. Φρουζή, όχι όμως με το περιεχόμενο που ανέφερε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς. Πρόσθεσε δε ότι ουδέποτε μίλησε για τον κ. Βενιζέλο ή τον κ. Παναγιωτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: