Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ NASA: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΖΩΗΣ - ΌΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ

Την πεποίθηση πως η NASA βρίσκεται μια ανάσα από την ανακάλυψη ζωής στον Άρη, εξέφρασε με συνέντευξή του στην βρετανική Telegraph, ο επιστημονικός διευθυντής της, δρ. Τζιμ Γκριν.
Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της NASA, ισχυρίζεται πως η διαστημική υπηρεσία βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη ζωής σε άλλο πλανήτη. 
Την «επαναστατική» ανακάλυψη, όπως την χαρακτηρίζει, αναμένεται να κάνουν οι NASA και ESA (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος) με την αποστολή τους στον Άρη το ερχόμενο καλοκαίρι.
«Θα είναι όπως όταν ο Κοπέρνικος δήλωσε πως “η γη γυρίζει”. Η απόλυτη επανάσταση. Θα ξεκινήσει νέο τρόπο σκέψης. Δεν νομίζω πως είμαστε έτοιμη για τα ευρήματα. Δεν είμαστε. Ανησυχούσα για αυτό, γιατί πιστεύω πως είμαστε κοντά στην ανακάλυψη και την ανακοίνωση αυτής.

Τι συμβαίνει όμως,
με μια ολόκληρη σειρά από επιστημονικές ερωτήσεις; Είναι αυτή η ζωή σαν τη δική μας; Πώς συνδεόμαστε; Μπορεί η ζωή να μεταφερθεί από πλανήτη σε πλανήτη ή πρέπει υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και αυτές είναι που πυροδοτούν τη ζωή – σαν τη δική μας ή διαφορετική – βασισμένη στο χημικό περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται;»




Δεν υπάρχουν σχόλια: