Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ -ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ [ΕΙΚΟΝΕΣ&ΒΙΝΤΕΟ]

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε μέσα στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια Λέσβου, το απόγευμα της Κυριακής μετά από εξέγερση των προσφύγων/μεταναστών που φιλοξενούνται εκεί. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχουν θύματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του τοπικού μέσου «Στο Νησί», από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε κοντέινερ στο ΚΥΤ Μόριας, θύματα να είναι μια γυναίκα και ένα μωρό. Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.
Λόγω της αναταραχής στον προσφυγικό καταυλισμό, σπεύδουν στη Λέσβο δύο διμοιρίες ΜΑΤ με C-130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα.
Επί τόπου έχουν σπεύσει τρία οχήματα με έξι άνδρες. Από την πυρκαγιά εντός του καταυλισμού μέχρι στιγμής έχουν καεί 3-4 κοντέινερ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική,
στην περιοχή της Μόριας έχει ξεσπάσει και άλλη πυρκαγιά, έξω από την περίφραξη, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων μακριά. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δύο PZL από αέρος, ενώ στη συνέχεια συνέδραμαν και επίγειες δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Hot Spot της Μόριας είναι απελπιστική και οι συνθήκες κάτι περισσότερο από τραγικές. Λόγω αυτού, όπως αναφέρει το lesvospost.gr μετανάστες εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί.






Δεν υπάρχουν σχόλια: