Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Και τώρα τι κάνουμε; Το ερώτημα παύει να είναι φιλοσοφικό και μπαίνει στις πραγματικές του διαστάσεις όσον αφορά την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες της Δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια το μεγάλο θέμα είναι πως τα τα κατάφερε και βρέθηκε «ανάμεσα» τη στιγμη που ήταν ο αδιαμφισβήτητος πυλώνας της κεντροαριστεράς. Αυτό όμως νομίζω ότι κρίθηκε. Τα αλλεπάλληλα λάθη της παράταξης, τη συρρίκνωσαν και την περιόρισαν σ έναν άλλο ρόλο. Πολύ μικρότερο.
Του Σταμάτη Μαλέλη
Δυστυχώς η μεγάλη παράταξη του Αντρέα Παπανδρέου άλλαξε κατεύθυνση, και λογίζεται από πολλούς σαν ένα κόμμα του Κέντρου. Ότι ακριβώς απέρριπτε μετά βδελυγμίας ο Αντρέας. Και και από αυτούς που χαρακτηρίζουν παρωχημένες τις ιδέες του Αντρέα θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς μπορεί να εκπροσωπήσει κοινωνικά σήμερα ένα κόμμα του μεσαίου χώρου. Φυσικά, για να προλάβω ορισμένους, άλλο μεσαίος χώρος και άλλο μεσαία τάξη.
Η τάξη αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο από όλες τις άλλες δεν μπορεί στη συγκυρία να εκπροσωπηθεί από τον.. μεσαίο πολιτικό χώρο.
Η Νέα Δημοκρατία όπως το περιμέναμε οι περισσότεροι,
δεν άργησε να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Αντεργατική πολιτική, επικοινωνιακά σόου, όπως η απομάκρυνση του κοντέινερ, για να να δείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική «νόμος και τάξη», και ενίσχυση της ξενοφοβίας.
Και φυσικά το πρώτο άρωμα νεοφιλελευθετισμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρεί τα ιδεολογικά του πατήματα έχοντας την ανάγκη να προσπεράσει τις εσωκομματκες του αντιπαραθέσεις αλλά και τα προβλήματα που του δημιούργησε η συνεργασια με τον Καμμένο .
Πάντως στρογγυλοκάθεται στο 32% των εκλογών που του δίνει την ηγεμονία στον χώρο Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά θα περίμενε κανείς από το Κίνημα Αλλαγής να βγεί μπροστά να ενισχύσει τον αντιδεξιό του αγώνα, να εκφράσει συγκεκριμένα τμήματα της κοινωνίας, να γίνει η φωνή των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης και να εκφράσει την Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Αντί για αυτό βλέπουμε ένα κόμμα να αρέσκεται στο μικρό του ποσοστό και στην κεντρώα πολιτική .
Κεντροαριστερή πολιτική στη συγκεκριμένη συγκυρία σημαίνει.
Καταδίκη των αντεργατικών άρθρων
Αύξηση του κατώτατου μισθού
Αύξηση της κατώτατης σύνταξης. Ο ξευτελισμός των συντάξεων των 300 ευρώ πρέπει να τελειώσει.
Πολιτικές ενδυνάμωσης του Κοινωνικού Κράτους και πραγματική ενίσχυση των φτωχοποιημένων στρωμάτων Αγώνας ενάντια στη ξενοφοβία Αποστάσεις από τα επικοινωνιακά σόου των δυνάμεων καταστολής.
Θέλω να θυμίσω στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι το ΚΙΝΑΛ είναι κόμμα Σοσιαλιστικό. Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι στο πλευρό των σύγχρονων μη προνομιούχων Στρατηγικός του αντίπαλος είναι η Δεξιά.
Τα επικίνδυνα πειράματα τελείωσαν. Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να πάει Αριστερά. Και αυτό είτε το θέλει είτε η ηγετική του ομάδα. Η παράταξη μας δεν λάφυρο προσωπικών φιλοδοξιών. Στην Παράταξη του Αντρέα το 8% είναι ντροπή!
Πηγή: Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: