Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Ο κύβος ερρίφθη και διαβιβάζεται στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία για τους χειρισμούς και τις πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.
H αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή ήταν μονόδρομος μετά τις καταθέσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου, οι οποίοι έκαναν λόγο για πολιτικές ευθύνες, βάζοντας στο κάδρο την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευάγγελος Ζαχαρής, που διερευνά την υπόθεση «σκόνταψε» στον τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οι οποίοι κατονομάστηκαν από μάρτυρες για παρεμβάσεις στην διερεύνηση της φαρμακοβιομηχανίας.
Ο εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε στην δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα την διαβιβάσει στη Βουλή,
 μέσα στις επόμενες μέρες.
Ο Ευάγγελος Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη συνεχίζουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων.
Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας που έχει καταθέσει αναφορά στο παρελθόν κατα των εισαγγελέων κατα της διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.
Τέλος, την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος θα επισκεφθεί τον Ευάγγελο Ζαχαρή, μετά από αίτημα του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: