Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΙΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1974


Του Γ. Γ.

Στην συνέχεια θα κάνουμε αναλυτική αναφορά στον ρόλο της φασιστικής οργάνωσης "Χ" που αποτελούταν από λούμπεν εγκληματικά στοιχεία και στο διάστημα της κατοχής της χώρας μας από τις δυνάμεις κατοχής, αλλά και μετά την απελευθέρωση, έκανε απίστευτα εγκλήματα σε βάρος του λαού μας.

Η εισαγωγική αναφορά εστιάζεται στον αρχηγό της  Γεώργιο Γρίβα που πέθανε σαν σήμερα, 27 Γενάρη 1974.

Είχε γεννηθεί στο Κάιρο το 1897 και σαν αξιωματικός του στρατού είχε υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις. Σαν φασίστας και αντικομμουνιστής που ήταν υπήρξε θιασώτης της δικτατορίας του Μεταξά.

Στην κατοχή η δωσίλογη κυβέρνηση Τσολάκογλου τον τοποθέτησε υπεύθυνο της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων, σε ένα πόστο που συνεργάστηκε απόλυτα με τους κατακτητές. Ο ίδιος ίδρυσε την ακροδεξιά και φιλοβασιλική οργάνωση του βαφτίστηκε "Εθνική Οργάνωσις Χ" ή απλώς "Χ". Τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα μέλη της οργάνωσης,

τον αναφέρει αναλυτικά μια έκδοση του "Ριζοσπάστη", το 1944  που είχε τίτλο "Εγκληματίες και προδότες

"Πιστά στις διαταγές του Αρχηγού τους και εκτελώντας τις διαταγές του ΠΑΣ τα όργανα της Χ σ’ όλες τις συνοικίες αναπτύσσουν έντονο χαφιεδική δράση.

Κάνουν εξακριβώσεις και ετοιμάζουν τους καταλόγους για τα έκτακτα τοπικά στρατοδικεία του Λάμπου και του Μπός που εκτελούν επί τόπου δεκάδες Ελληνες. Αμα τους έρχεται βολικό κάνουν και οι ίδιοι επιδρομές".  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


http://tsak-giorgis.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: