Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΜΤ; - ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ., ΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕΝΔΩΝΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ


Ξεκινήσαμε σ' αυτή την ανάρτηση να σχολιάσουμε την αποκάλυψη που έκανε ο Π. Πολάκης για την βουλεύτρια της ΝΔ, Αννα Ευθυμίου η οποία έκανε μια ψιλοαρπαχτή με παράνομες συμβάσεις με το δημόσιο.
(Θυμάστε, ήταν η αποκάλυψη που είχε κάνει παραπολιτικό σχολιάκι στα "ΝΕΑ", χωρίς να αναφερθεί το όνομα της βουλευτίνας κάτι που προκάλεσε τον δημόσιο εκνευρισμό του Αρη Πορτοσάλτε επειδή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποτελείται από άτομα που δεν έχουν την τεχνική και την εμπειρία να κλέβουν τον ιδρώτα μας, χωρίς να αφήνουν ίχνη και έτσι εντοπίζονται, δημιουργώντας πρόβλημα στην κυβερνητική παράταξη!). 

Είδαμε όμως το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορεί η εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία" και το μετανιώσαμε. Να ασχοληθούμε τώρα με κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ που πήρε το κομματικό στέλεχος γιατί με την επαγγελματική του ιδιότητα σαν δικηγόρος συμμετείχε στην "κανονικότητα" των βουλευτών της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ που είναι το διαρκές πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος, όπως γράφει ο Συριζαίος βουλευτής, δεν λέει. Υποτίθεται ότι η Αννα Ευθυμίου κάποια υπηρεσία πρόσφερε, άσχετα αν ήταν νόμιμη ή λαμογιά. 

Το να διασκεδάζει όμως, σπαταλώντας τόσα χρήματά μας, το δίδυμο Μενδώνη - Παναγιωταρέα είναι άλλης τάξεως ζήτημα.

Οπως είναι γνωστό, μετά την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο σαν «υπεύθυνη τάφου» στην Αμφίπολη. η κυρία Αννα Παναγιωταρέα, έχει αναλάβει "Καθήκοντα Ειδικής Συμβούλου σε θέματα Επικοινωνίας",  στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, κι αυτό καθ’ υπέρβαση του οριζόμενου ανώτατου αριθμού ειδικών συμβούλων και συνεργατών,

Λογικό θα πείτε, αφού η κυρία αυτή όπως έχει δείξει η γενικότερη δημόσια διαδρομή της, έχει μοναδικά προσόντα, οπότε δεν γινόταν να μείνει "αναξιοποίητη" από την κυβέρνηση των "αρίστων"

Δεν είναι άλλωστε και πολλοί οι δεξιοί/ες δημοσιολόγοι που έχουν το "ταλέντο" να εντάσσουν στο πολιτικό τους οπλοστάσιο ακόμα και τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των πολιτικών της αντιπάλων. ("Ειρωνευόταν", υποτίθεται, τον μακαρίτη σήμερα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση, γιατί πήγαινε στο κοινοβούλιο φορώντας πέδιλα, αφού από τα βασανιστήρια που είχε υποστεί επί δικτατορίας δεν μπορούσε να βάλει κλειστά παπούτσια, και τα πλουμιστά πουκάμισα του Βαρουφάκη ...).

Αυτό, λοιπόν, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Δημοκρατία" είναι τουλάχιστον εξοργιστικό. Μπορεί και στο πρόσφατο παρελθόν να είχαν σχολιαστεί τα πολυτελή και πολυδάπανα "ταξίδια αναψυχής" που έκανε με διάφορα προσχήματα το δίδυμο Μενδώνη - Παναγιωταρέα, αλλά τώρα βλέποντας το αστρονομικό ποσό των 705.000 ευρώ που έχουμε πληρώσει για τα σουλάτσια στο εξωτερικό των δυο αυτών κυριών είναι για να τρελαίνεσαι. Πώς τους ανεχόμαστε γμτ;

***

Και μια "λεπτομέρεια". Η Ελένη Παναγιωταρέα, κόρη της συμβούλου της κ. Μενδώνη, ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Αφού δεν εκλέχτηκε, διορίστηκε αμέσως από την Ν.Δ στην Παγκόσμια Τράπεζα, με έδρα την Αμερική, με μηνιαίο μισθό 11.000 δολάρια 


tsak-giorgis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: