Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

ΑΙΝΤΕ ΠΑΛΙ... ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΈΤΣΟΒΟ! ΦΕΥΓΕΙ ΠΆΛΙ ΓΙΑ ...ΤΡΙΉΜΕΡΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΆ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ

Πάει το βουνό, έμεινε -επί του παρόντος τουλάχιστον- μόνο η θάλασσα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη...
Ναυάγησε οριστικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της στήλης, το σχέδιο του πρωθυπουργού να κάνει έστω και ολιγοήμερες διακοπές με αφορμή τις γιορτές στο αγαπημένο του Μέτσοβο. Και έτσι ετοιμάζεται να “επιστρέψει” στα
 Χανιά.

Ως γνωστόν, ο κ. Μητσοτάκης σκόπευε να περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων στα χωριά της Ηπείρου, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξε προσανατολισμό κι από τον βορρά βρέθηκε στον νότο.

Μπορεί μάλιστα να μας είχε (ξανα)πει ότι θέλει να πάει στο βουνό για να πάρει τις (νέες) αποφάσεις του, αλλά όπως καταλάβαμε αυτό δεν ίσχυε τελικώς ποτέ. Φάνηκε και από το γεγονός ότι πηγαίνοντας την Πρωτοχρονιά στο προεδρικό μέγαρο για τις ευχές στην Κ. Σακελλαροπούλου, σε κουβεντούλα με τον Δημ. Κουτσούμπα, άνοιξε τα χαρτιά του για την ημερομηνία των εκλογών. Δεν χρειάστηκε το ...Μέτσοβο λοιπόν.

Κι ο πραγματικός λόγος που δεν πήγε ήταν διότι -πολύ απλά- λόγω των υψηλών θερμοκρασιών δεν χιόνισε. Άρα, πώς θα έκανε το αγαπημένο του ...σκι; (Άλλο βάσανο κι αυτό).

Επιστρέφοντας όμως για την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα, το βλέμμα παρέμενε στραμμένο στον βορρά και στο ...μετεωρολογικό δελτίο, με την ελπίδα ότι θα πέσει η θερμοκρασία και μαζί θα πέσει λίγο χιόνι τουλάχιστον στη οροσειρά της Πίνδου. Ωστόσο η ελπίδα αποδείχθηκε φρούδα. Έτσι εγκαταλείφθηκε και πάλι το πλάνο για σκι και βόλτες στο Μέτσοβο κατά το τριήμερο των Φώτων κι έμεινε η ανάμνηση από τα extreme sports το προηγούμενο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Σήμερα λοιπόν συγκαλεί την πρώτη “προεκλογική” σύσκεψη της νέας χρονιάς στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια (απόψε ή αύριο) φεύγει για τα Χανιά. (Κομματική σύσκεψη στο πρωθυπουργικό μέγαρο; Τέλος πάντων). Κι επειδή προβλέπεται καλός και ζεστός καιρός, πολύ πιθανό να δούμε κι άλλες οικογενειακές φωτογραφίες με μαγιό από την παραλία στο Μαράθι.

Επειδή πάντως χρειάζονται και τα ευγενή προσχήματα, υπήρχαν χθες πληροφορίες ότι ο κ. Μητσοτάκης -που τα Χριστούγεννα πήγε στην 115 Πτέρυγα Μάχης- θα συνδυάσει αυτό το τουριστικό τριήμερο στην ιδιαίτερη πατρίδα του και με επίσκεψη την Γαύδο την Ημέρα των Φώτων. Μια επίσκεψη στην οποία θα προσδώσει και ιδιαίτερο συμβολισμό αφού πρόκειται για το νοτιότερο ελληνικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό άκρο. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι σχεδιάζει να προχωρήσει μέχρι τον Μάρτιο στην επέκταση των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια. Μια κίνηση που ήδη έκανε τον Τσαβούσογλου να μιλάει πάλι για casus belli...
Ο Κοριός

Δεν υπάρχουν σχόλια: