Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!»

Αποκαλυπτική για τη συμφωνία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η τοποθέτηση του Ανδρέα Ξάνθου, τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τις ελλείψεις στα φάρμακα και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι θα αυξήσει τις τιμές ως «αντίδοτο» στις ελλείψεις, ανακοίνωση που δίκαια έχει προκαλέσει αγανάκτηση, ιδιαίτερα την στιγμή που το εργατικό λαϊκό εισόδημα ήδη ροκανίζεται από τον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας.
Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως
 «έχει μειωθεί η τιμή σε πάρα πολλά φάρμακα καθημερινής χρήσης. Και αυτός είναι ένας παράγοντας, όχι ο μοναδικός που ευνοεί τις παράλληλες εξαγωγές και την κερδοσκοπία η οποία γίνεται», δικαιολογώντας την πολιτική της κυβέρνησης για αύξηση της τιμής του φαρμάκου... ως «φάρμακο» για τις ελλείψεις.

Αυτή η λογική βέβαια της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «βαρέλι δίχως πάτο» αφού πάντα θα υπάρχουν χώρες με μεγαλύτερες τιμές και οι οποίες θα προσελκύουν τις «παράλληλες εξαγωγές», οπότε πάντα θα υπάρχει «ανάγκη» για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, για να αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις και πάντα θα «φουσκώνουν» τα κέρδη των φαρμακοβιομήχανων και φαρμακεμπόρων.

Απάντηση στη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για χιλιάδες οικογένειες με ασθενείς αποτελεί μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για να απαγορευτούν πλήρως και για πάντα οι «παράλληλες εξαγωγές» φαρμάκων, η πάλη για φάρμακο δωρεάν για όλο τον λαό σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας είναι η «ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: