Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

«ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΟΥΜΕ!» «ΣΚΥΛΙΑ ΤΡΩΝΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ...


Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης είπε στο Al Jazeera Arabic ότι αδέσποτα σκυλιά έχουν αρχίσει να τρώνε τα πτώματα των νεκρών που συσσωρεύονται στους δρόμους.

Οι ανελέητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και το γεγονός ότι οι νεκροί μένουν άταφοι, καθώς και η έλλειψη πόρων, έχει ως αποτέλεσμα τα πτώματα να μένουν εγκαταλελειμμένα.

Το Al Jazeera English ανέφερε ότι δεκάδες πτώματα παραμένουν εγκαταλελειμμένα κοντά στο νοσοκομείο ΑΛ Σίφα και στην αυλή του, καθώς οι επιζώντες δεν μπορούν να τα θάψουν λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών.

«Ζητήσαμε να μπορέσουμε να θάψουμε τα πτώματα, αλλά όποιος βγει στην αυλή του νοσοκομείου αλ Σίφα πυροβολείται» δήλωσε ο Μοχάμεντ Ζακούτ, γενικός διευθυντής των νοσοκομείων της Γάζας.

Πτώματα σε καρότσα

Τρία πρόωρα μωρά πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «Φοβόμαστε ότι θα τα χάσουμε όλα»
Τρία από τα 39 πρόωρα μωρά πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα λόγω της διακοπής όλων των πόρων από το Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Η μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών σταμάτησε να λειτουργεί στις 11 Νοεμβρίου, δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας. Όσα μωρά είναι ακόμα στη ΜΕΘ κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους καθώς το νοσοκομείο δεν έχει καύσιμα.

Μέσα σε ένα σκοτεινό χειρουργείο στο μεγαλύτερο νοσοκομειακό συγκρότημα της Γάζας, το προσωπικό τύλιξε δεκάδες μικροσκοπικά πρόωρα μωρά σε ένα κρεβάτι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα κρατήσει ζεστά – και ζωντανά. Χωρίς παροχή οξυγόνου ή ρεύματος για θερμοκοιτίδες, οι νοσοκόμες προσπάθησαν να παράσχουν όση ελάχιστη φροντίδα μπορούσαν σε 39 μωρά που μεταφέρθηκαν από τη μονάδα νεογνών σε άλλο τμήμα του συγκροτήματος μετά από χτύπημα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αλ Σίφα.

http://www.press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: