Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

 Θυμάμαι τη ΝΔ να πανηγυρίζει όταν είχε κερδίσει ο σημερινός Βρετανός αγύρτης. Ήταν λοιπόν φιλική η «χυλόπιτα»…

Γράφει ο mitsos175

Άντε πάλι να αφήσουμε ακρίβεια, φόρους κλπ, να ασχοληθούμε με το παλιό, καλό βαρελότο των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα. Αυτό θέλουν οι ΑΡΔ, να ξεχάσουμε πως έχουμε μαυραγορίτες, για να έχει το παρακράτος (κράτος δε γίναμε ποτέ) περισσότερα έσοδα από τους άδικους φόρους και να ασχολούμαστε με θέματα που δεν λύθηκαν 200 και πλέον χρόνια.

Είναι κλεμμένα τα μάρμαρα; Είναι! Θα τα δώσουν πίσω οι Βρετανοί; Όχι! Γιατί; Πολλοί λόγοι. Ο πρώτος είναι πως σπάνια κλέφτης δίνει πίσω τα κλοπιμαία. Αν το κάνει, είναι επειδή στριμώχτηκε. Ερχόμαστε στο δεύτερο σπουδαίο λόγο που είναι πως εμείς δεν τα θέλουμε! Εξηγώ: Αν τα θέλαμε πραγματικά, θα βρίσκαμε τρόπους να στριμώξουμε τους Εγγλέζους. Όπως και τους Γερμανούς, που μας χρωστάνε από την Κατοχή πολύ περισσότερα.
Μικρά κράτη που έδειξαν αποφασιστικότητα, συνεπεία και συνέχεια, είχαν επιτυχίες κατά πολύ μεγαλύτερων αντιπάλων. 4 φορές πχ «παστέλωσαν» οι Ισλανδοί τους Βρετανούς και μάλιστα στη θάλασσα.

Εμείς όμως στεκόμαστε σούζα σε Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς, Αμερικανούς. Ποτέ δε διεκδικήσαμε πραγματικά αυτά που μας ανήκουν. Πάντα ναι, πάντα δούλοι. Εδώ, μας έφεραν τρία (με το συμπάθιο) μνημόνια, που έκαναν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από οποιοδήποτε αρχαιοκάπηλο.
Είπα «αρχαιοκάπηλο» και θυμήθηκα το Μητσοτάκη. Ένας λόγος που δεν έπρεπε να το κάνει αυτό ο Κούλης, αλλά κάποιος άλλος πρωθυπουργός, είναι πως η οικογένεια Μητσοτάκη είχε στην κατοχή της – και πιθανόν έχει ακόμα – αρχαία αντικείμενα. Αναγκάστηκε να τα δώσει στο μουσείο,

όταν στριμώχτηκε. Αλλά τότε ήταν ο Ανδρέας αντιπολίτευση και τον είχε κάνει «ρόμπα» τον αποστάτη.

Καλύτερα που δεν έγινε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας για το Μητσοτάκη. Πρώτα από όλα ταΐζει σανό τα γίδια. Δήθεν ενδιαφέρεται για την επιστροφή των αρχαίων. Ε, ας δώσει τα δικά του, να δώσει και το παράδειγμα. Και μην πει κάποιος «τα έδωσε», γιατί δεν ξέρει κανείς πόσα «ξέθαψε η γιαγιά του στο κτήμα». Έλεγχος δεν έγινε ποτέ.

Αλλά, φαντάζεστε να πήγαινε να κάνει το μάγκα στο Βρετανό, κι αυτός να του θύμιζε την ιστορία με το μπαμπά του; Φαντάζεστε τι γέλιο θα έριχναν σε όλο τον κόσμο πλην της μπανανία μας;

Αυτά, κι ας ασχοληθούμε τώρα με όσα κλέβουν σήμερα από την τσέπη μας. Ο Έλγιν τα βούτηξε. Δυστυχώς δεν ήταν ο μόνος. Σήμερα μας πλιατσικολογούν ακόμα χειρότερα. Όχι οι ξένοι, οι δικοί μας κλεφταράδες.

ΥΓ: Θυμάμαι τη ΝΔ να πανηγυρίζει όταν είχε κερδίσει ο σημερινός Βρετανός αγύρτης. Ήταν λοιπόν φιλική η «χυλόπιτα»…

vathikokkino.gr/archives/146511

Δεν υπάρχουν σχόλια: