Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Σάββατο 25/11 στις 7.30μμ

«Άγρυπνες νύκτες, φιλιά για πρωϊνό» (2021) του Φραντσέσκο Μαντέλι

Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό best seller μυθιστόρημα του Matteo Bussola

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Ματέο, ένας αρχιτέκτονας με σταθερή δουλειά, είχε πάντα το όνειρο να γίνει καλλιτέχνης κόμικς. Γνωρίζει την Πάολα, μια καταξιωμένη συγγραφέα και σκιτσογράφο, την ερωτεύεται, παντρεύονται και μετακομίζουν στην επαρχία. Εκεί ο Ματέο απασχολείται κατά διαστήματα, ενώ η Πάολα γράφει τη νύχτα και κερδίζει περισσότερα από αυτόν. Έτσι ο Ματέο φροντίζει το σπίτι, τις τρεις κόρες τους ηλικίας 2, 6 και 9 ετών και τα δύο σκυλιά, ενώ δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό του: να δημοσιεύσει το δικό του κόμικ, με ήρωα δικής του εφεύρεσης. Η οικογενειακή ισορροπία αρχίζει να ταλαντεύεται όταν η Σάρα, μια παλιά του γνωστή, του προσφέρει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει το πρώτο του κόμικ, με την προϋπόθεση ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι.

Το trailer της ταινίας   https://www.youtube.com/watch?v=45QydARbjso&t=91s

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΤΕΟ ΜΠΟΥΣΟΛΑ

Ο Ματέο Μπούσολα,

είναι σχεδιαστής και σκιτσογράφος που ζει στη Βερόνα της Ιταλίας με τη σύζυγό του Πάολα, τις τρεις κόρες τους και τα δύο σκυλιά τους. Ξεκίνησε να γράφει αναρτήσεις στο Facebook αποτυπώνοντας την ομορφιά των καθημερινών στιγμών με την οικογένειά του που διαφορετικά θα περνούσαν απαρατήρητες. Από αυτές τις αναρτήσεις προέκυψε το μυθιστόρημα «Άγρυπνες νύκτες, φιλιά για πρωϊνό» που έγινε μπεστ σελερ στην Ιταλία. Άλλοτε συγκινητικά και άλλοτε χιουμοριστικά, αυτά τα γραπτά υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να απολαμβάνουν το παρόν και να εκτιμούν τα απλά πράγματα στη ζωή.

Από το 2016 που εκδόθηκε το βιβλίο, ο Ματέο έχει γράψει ακόμα επτά μυθιστορήματα, ένα κόμικ και έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: