Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΤΕ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΕ;

O Γιάννης Μουρμούρας, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναλαμβάνει υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος. [ethnos]
 Το γενικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τον διορισμό του Ιωάννη Μουρμούρα στη θέση του υποδιοικητή, η οποία παραμένει κενή μετά τη λήξη της θητείας της Ελένης Δενδρινού-Λουρή τον περασμένο Ιούνιο.

Ο κ. Μουρμούρας είναι καθηγητής μακροοικονομικής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος έχει διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου (Νοέμβριος 2011- Μάιος 2012).

ΣΧΟΛΙΟ: Μην αρχίζετε αμέσως την "μουρμούρα" εκεί στους κύκλους του "κλακαδόρικου" ΠΑΣΟΚ..Ε και τι έγινε που στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά διορίστηκε στη θέση του Υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Τι δηλαδή, μόνο καραμανλικοί θα διορίζονται, όπως στην περίπτωση πρώην Golden Boy του ΟΠΑΠ Χατζηεμμανουήλ; Και στο κάτω κάτω δεν μπορούμε να δούμε την δεξιά για την οποία λέτε. Δεν φαίνεται πουθενά..

Πέρα του σατυρικού της υπόθεσης, δεξιά δεν σημαίνει μόνο να διορίζεις δεξιούς σε αξιώματα. Δεξιά είναι η λογική να διορίζεις του "κολλητούς" σου σε δημόσιες θέσεις, ως ανταμοιβή των υπηρεσιών που σου προσέφεραν. Κι αυτή η δεξιά του πελατειασμού, ο οποίος στις μέρες έχει προσλάβει χαρακτηριστικά "κολλαριστού" πελατειασμού, με τις προσλήψεις να γίνεται στους υψηλούς ορόφους και όχι στα κατώτερα στρώματα, είναι μια πρακτική που έπρεπε να είχε πέσει χθες..


Όπως επίσης προοδευτικό δεν είναι να ζητάς τον πελατειασμό να επεκταθεί και προς τα κάτω και να διορίζονται αφειδώς στο κράτος κομματικοί φίλοι και συγγενείς, κατά τρόπο αδιαφανή και αναξιοκρατικό. Προοδευτικό είναι στο κράτος, σε όλες τις πτυχές και εκφάνεις του, να διορίζονται οι ικανοί και οι άξιοι, χωρίς κανένα κομματικό πασαπόρτι. Ζητάμε πολλά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: