Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

XΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΑ SILICON VALLEY ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΓΑΠ!

Ενας πιτσιρικάς λίγο πάνω που 20 χρόνων είναι ο εκλεκτός του Γιώργου για την 1η θέση στο Επικρατείας ενώ στην τελευταία θέση θα είναι ο Πετσάλνικος.
Αυτή την στιγμή το Ιδρυμα Παπανδρέου κατακλύζεται από χιλιάδες βιογραφικά ενώ έχουν κλείσει οι λίστες των υποψηφίων σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Μεγάλη υποστήριξη ιδεολογική και ψυχική στο Γιώργο και από φίλους τους Έλληνες και ξένους από ολόκληρο τον κόσμο. Κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα του κόμματος ΓΑΠ θα έχουν τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη. Η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην κατεύθυνση της άμεσηςΔημοκρατίας.
Δημοψηφίσματα γίνονται σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, στην Γερμανία αλλά και στις βορειοευρωπαικές χώρες. Τα προβλέπει ακόμη και το απηρχαιωμένο (και υπέρ των διαπλεκόμενων) ελληνικό σύνταγμα.
Σας έχω φρέσκα νέα για το υπό ίδρυση κόμμα του Γ. Παπανδρέου.
Πρώτα απ΄όλα να σας ενημερώσω ότι,
την Παρασκευή καταθέτει το καταστατικό του κόμματος προς έγκριση στον Αρειο Πάγο και το Σάββατο ή την ίδια ημέρα,(εκτός εάν αλλάξει γνώμη)  θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Εν συνεχεία να σας πληροφορήσω ότι την παραμονή Πρωτοχρονιάς οι επιτελείς του νέου κόμματος εργάζονταν έως αργά στα γραφεία του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου, στην οδό Πειραιώς για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι, μου λένε, είναι... αυτοπροταθέντες (καταθέτουν βιογραφικά με τίτλους σπουδών ωσάν να πρόκειται να προσληφθούν σε επιχείρηση ή στο Δημόσιο) και δίνεται προτεραιότητα σε νέους ανθρώπους με σημαντικούς τίτλους σπουδών ηλικίας από 26 έως και 40 ετών. Άλλωστε και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ένας τέτοιος υποψήφιος, κάτι που αρέσει στον Γ. Παπανδρέου.
Τελευταίος στο Επικρατείας, τιμητική θέση, θα είναι ο Φ. Πετσάλνικος, ο οποίος παίζει επιτελικό ρόλο στο νέο κόμμα.

 Βεβαίως δεν έχουν λυθεί όλα τα θέματα. Πρώτα απ΄όλα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ποιο θα είναι το όνομα του νέου κόμματος, αν και έχουν υποβληθεί πολλές προτάσεις, που όμως στο τέλος αποσύρονται. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ζήτησε το όνομα του νέου κόμματος να παραπέμπει σε «Κίνημα» και αμέσως έπεσαν δύο προτάσεις προς συζήτηση:
«Κίνημα Αλλαγής» και «Κίνημα Αξιών». Τελική απόφαση δεν υπήρξε.
Ακόμα θα πρέπει να ξέρετε ότι αναζητείται επειγόντως χώρος για να στεγάσει το νέο κόμμα, αλλά οι προσπάθειες που έγιναν για κτίρια γύρω από το Σύνταγμα, κρίθηκαν οικονομικά ασύμφορες και έτσι οι επιτελείς στρέφονται προς τις οδούς Πειραιώς και Συγγρού. Υπάρχει μία επιτροπή που ψάχνει για κτίριο και σ΄αυτήν περιλαμβάνεται ο Γ. Ελενόπουλος.

Τέλος θα πρέπει να σας πω ότι, κατά τους επιτελείς, του κ. Παπανδρέου, έχουν κλείσει όλα τα ψηφοδέλτια σ΄όλες τις εκλογικές περιφέρειες, πλην της Αττικής. Εκεί θα πάνε οι περισσότεροι των βουλευτών και των στελεχών που θα εγκαταλείψουν το ορίτζιναλ ΠαΣοΚ. Το ερώτημα όμως που τέθηκε είναι πώς θα χρηματοδοτείται το κόμμα; Εκεί δεν υπήρξε απάντηση, παρά μόνον ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε τα προεκλογικά έξοδα να είναι ελάχιστα.
Τι είναι η Σίλικον Βάλλεϋ (Silicon Valley 
Η Σίλικον Βάλλεϋ (Silicon Valley - Κοιλάδα του πυριτίου) βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο (San Francisco Bay Area) στη Βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο όρος αρχικά αναφερόταν στον μεγάλο αριθμό των καινοτόμων εταιρειών σχεδίασης μικροκυκλωμάτων (με βάση το πυρίτιο) και τους κατασκευαστές που υπήρχαν στην περιοχή, αλλά τελικά κατέληξε να αναφέρεται σε όλες τις υψηλής τεχνολογίας επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί. Σήμερα γενικά χρησιμοποιείται ως μετωνύμιο για τον τομέα υψηλής τεχνολογίας, που δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών - οδηγοί των εξελίξεων σε αυτούς τους τομείς - με ειδικευμένο εργατικό δυναμικό από όλο τον κόσμο.
  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΤΗΚΑ