Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΌΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΧΙΖΟΕΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…

Δεν πιστεύω ότι έχει αξία να σχολιάσω τη χθεσινή συνέντευξη Τσίπρα στον Παπαχελά.
Αφενός δεν σκοπεύω να χαρίσω άλλους πόντους στο θυμό μου (το έκανα με μεγάλη επιτυχία το 1ο 6μηνο του 2015 -και εν είδει αποσυμφόρησης), αφετέρου θεωρώ ότι η καλύτερη και ουσιαστικότερη αποδόμηση των πολιτικών ψεμάτων που εκστομίζονται σωρηδόν με περισσή αληθοφάνεια, προκύπτει από τις αναρίθμητες αντιφάσεις του ίδιου του ΠΘ.
Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Όσο κι αν ο ίδιος επιμένει να προχωρά τη συζήτηση στο μέλλον, πάντα θα υπάρχει ένα παρελθόν που θα ορίζει την πολιτική διάγνωση των όσων ζήσαμε επί της πρωθυπουργίας του ως μία απόλυτα σχιζοειδή κατάσταση.
Όμως, το μυαλό μου και η σκέψη μου είναι σε όλους αυτούς που ανέλαβαν θέσεις στη δημόσια διοίκηση και, που,
στην ερώτηση Παπαχελά προς Τσίπρα για αναξιοκρατία και κομματικές προσλήψεις, άκουγαν έναν υπόηχο ‘θρήνο’ από τα χείλη του ΠΘ για το ήδη θαμμένο κομματικό κράτος των προηγούμενων ετών και ύμνους για την αξιοκρατία που έφερε στη χώρα.
Κανείς εξ αυτών δεν θα σχολιάσει κάτι, κανείς δεν θα κάνει αναφορά για τα τηλέφωνα που ‘έπεσαν’ για λογαριασμό του, τις παρεμβάσεις που έγιναν, την επαλήθευση της κομματικής ταυτότητας. Κανείς εξ αυτών δεν θα πει την αλήθεια, ότι δηλαδή ο ΠΘ ψεύδεται και η μεγαλύτερη απόδειξη γι᾽ αυτό είναι η θεσμική ύπαρξή τους. Θα τηρηθεί για ακόμη μία φορά με θρησκευτική ευλάβεια η γαμημένη omerta που μας χρεοκοπεί piece by piece.
Όσο για τον Παπαχελά; Εύκολη η κριτική που δέχεται. Ακόμη και ένας εκπαιδευόμενος δημοσιογράφος ήξερε τι έπρεπε να κάνει -να αριθμήσει τις κομματικές προσλήψεις που ανερυθρίαστα ανακοινώνονται και αναρτώνται σε δημόσια θέα.
Εκείνος παρέμεινε με σφιγμένα τα χείλη και έκδηλες τις γκριμάτσες δυσφορίας που δεν σου επιτρέπει το υποσυνείδητο να ελέγξεις. Υπάρχει μία άδεια στο τραπέζι για το κανάλι του, υπάρχει απέναντι ένας εκβιασμός που θα πρέπει να υποκύψει, υπάρχει ένα πιόνι που θα πρέπει να θυσιάσει. Δεν είναι προτέρημα ο εγωισμός στη μάχη.

(Όσοι είδαν τη χθεσινή συνέντευξη και αντιλήφθηκαν ότι είχε αρνητικό ισοζύγιο για τον Τσίπρα, δεν έχουν λόγο να ξοδεύουν το χρόνο τους ασχολούμενοι με την πραγματική πολιτική. Υπάρχουν και τα επιτραπέζια παιχνίδια -σαφώς πιο ανώδυνα).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι χάσιμο χρόνο ν΄ ασχολούμαστε με τα ψέματα και τις αυταπάτες του Τσίπρα. Για να αποτρέψουμε την περαιτέρω καταστροφή πρέπει να τον διώξουμε το συντομότερο.