Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

TΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ! ΌΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ 300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ- ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ 45 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ…

Μπορεί το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ να κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση για την πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) όπως έλεγε τότε ο Γιώργος Σταθάκης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα που πραγματικά «ξεπουλάει» έναντι 45 εκατ. ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του κ. Σταθάκη το 2013 αναφερόταν πως «υπάρχουν ερωτηματικά τόσο για την σκοπιμότητα όσο και για τους όρους υπό τους οποίες διεξάγεται» και όπως έλεγε τότε ο νυν υπουργός: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι σήμερα πλέον μια κερδοφόρα επιχείρηση. Η διατήρηση των μετοχών της στην κυριότητα του δημοσίου θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη για τα δημόσια ταμεία. Ταυτόχρονα, η εξαγγελθείσα ιδιωτικοποίηση τραυματίζει οποιοδήποτε μελλοντική προσπάθεια για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στον κλάδο των μεταφορών και ένταξη της χώρας στα δίκτυα του διεθνούς εμπορίου. Τέλος, προωθείται μια εποχή που η μετακίνηση με το τραίνο αναμένεται διεθνώς να αναγεννηθεί τόσο ως μέσου τουριστικής περιήγησης, όσο ως μέσο μαζικής μεταφοράς για τους πολίτες».

Σχετικά με τους όρους, υπό τους οποίους διεξάγεται ο διαγωνισμός,
ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να έχει αμελητέα ωφέλεια ως προς την εξυπηρέτηση του διακηρυγμένου στόχου της κυβέρνησης, την αποπληρωμή τμήματος του δημοσίου χρέους μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Ταυτόχρονα, οι όροι του διαγωνισμού για την εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. περιλαμβάνουν και σκανδαλώδεις όρους που ευθέως τραυματίζουν το ελληνικό δημόσιο, καθώς χαρίζονται στους υποψήφιους αγοραστές ακίνητα του δημοσίου αξίας ύψους κοντά στο μισό (120 εκατ. ευρώ) της συνολικής τιμής πώλησης».
«Δυστυχώς, αποκαλύπτεται ότι στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., όπως και στο μεγαλύτερο τμήμα των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων, η επίκληση του δημοσίου χρέους δεν αποτελεί παρά πρόφαση για την με προνομιακούς όρους εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων», κατέληγε ο κ. Σταθάκης.
Aδ. Γεωργιάδης: «Και μετά ενοχλούνται που τους λέω πολιτικούς απατεώνες»
Αυτό θυμήθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναδημοσίευσε το άρθρο με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013 και σχολίασε σχετικά: «Και μετά ενοχλούνται που τους λέω πολιτικούς απατεώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: