Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΛΛΟΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Άκουσα τον Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ 3 να υποστηρίζει ότι κανείς άλλος πρωθυπουργός όπως ο ίδιος δεν έτυχε τόσο μεγάλης και έντονης κριτικής. Όλοι οι άλλοι ζούσαν πάνω σε ροζ συννεφάκι είπε.
Μάλλον ο πρωθυπουργός ξέχασε - και μου κάνει εντύπωση γιατί άραγε- τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός τηρουμένων πάντα των αναλογιών, ήταν ένας από τους ηγέτες της χώρας που βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ όσο κανείς άλλος. Και μην ξεχνάμε, σε εποχές όχι κρίσεων και μνημονίων, που είναι πιό δύσκολες, αλλά αντίθετα σε εποχές που οι "αγελάδες ήταν παχιές".
Ο Ανδρέας Παπανδρέου πήγε στο ειδικό δικαστήριο εξαιτίας των επιθέσεων και όχι μόνο, από τον τύπο και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η οικογένεια του όλη, μηδενός εξαιρουμένου, σε πολλές φάσεις της πολιτικής ζωής της χώρας βρέθηκε στο στόχαστρο διαφόρων, είτε φίλων είτε εχθρών. Και η σύζυγός του Μαργαρίτα, και η μετέπειτα Δήμητρα Λιάνη και τα παιδιά του, όλη η οικογένεια. Όχι μόνο τότε που ζούσε αλλά και μετά τον θάνατό του,
ο Ανδρέας ήταν συνεχώς στα "μανταλάκια".
Σε κανένα ροζ συννεφάκι πάνω.
Ειδικά, τη δύσκολη δεκαετία από το "βρώμικο 89" και μετά τότε που η πολιτική αντιπαράθεση ήταν ιδιαιτέρως σκληρή μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν συνεχώς στην πρώτη γραμμή των χτυπημάτων που δεχόταν.
Δεν ήταν μόνο οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι που πολλές φορές δεν ήταν πολιτικοί αλλά προσωπικοί με φωτογραφίες που ξεπερνούσαν κάθε όριο. Ποιος δεν θυμάται ακόμη και τις κασέτες που πουλούσαν μέχρι και στα πανέρια της πλατείας Βάθη, από πλανόδιους πωλητές με τη φωνή του Ανδρέα σε μη πολιτικό περιεχόμενο.
Ώρες ατέλειωτες ραδιοφωνικών εκπομπών που τον αποκαλούσαν κλέφτη. Ακόμη και στη βουλή τα πυρά των αντιπάλων του ήταν τέτοια που τίποτα δεν θυμίζει τη σημερινή εποχή και όσα δέχεται ο κ. Τσίπρας ως κριτική.
Επομένως, ήταν άστοχο το παράδειγμα που έφερε ο κ. Πρωθυπουργός, εκτός και αν όλοι μας έχουμε ξεχάσει τι έχει συμβεί σε αυτή τη χώρα , ή σκοπίμως δεν θέλουμε να θυμόμαστε.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: