Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΟΡΙΑΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ! ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ- ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, με το ενδεχόμενο αποχώρησης ή... εκδίωξης του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη από το κοινό εγχείρημα, στο οποίο συνέπραξαν από τον περασμένο Νοέμβριο, να φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ.
Πληροφορίες θέλουν, ίσως και μέσα στη μέρα, να υπάρχει ανακοίνωση για τον «χωρισμό» της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.
«Δεν πάει άλλο», λέει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ βουλευτής του Ποταμιού λέει χαρακτηριστικά: «Ή θα μας διώξουν ή θα φύγουμε».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφωνίας και εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων η θέση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ για την ονομασία των Σκοπίων. Και αυτό διότι η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ,
λέγοντας ότι «μπορεί να έχουν γίνει θετικά βήματα, όμως τα αρνητικά σημεία είναι σημαντικά».
«Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα. Έχει αδυναμίες - και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να τις συζητήσουμε - αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε», είπε- αντιθέτως- ο Σταύρος Θεοδωράκηςστη Βουλή. Σημειώνεται, βέβαια πως και στο εσωτερικό του Ποταμιού υπάρχουν έντονες διαφωνίες...
Συνεδρίαση με πολλές ενστάσεις και διαφωνίες
Εξάλλου, είχε φανεί από τη χθεσινή «μαραθώνια» συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής πως υπάρχει μεγάλη διαφωνία για το Σκοπιανό στο κόμμα, πολλώ δε μάλλον ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Το… σκορ εξάλλου ήταν 5-1, αφού η Φώφη Γεννηματά ήταν η μόνη που είπε ξεκάθαρα «όχι» στη συμφωνία. Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε τη συμφωνία πιο θερμά από όλους, ενώ την υποστήριξαν και οι Γιώργος ΠαπανδρέουΘανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Καμίνης, όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης (που συμμετείχε τηλεφωνικά από το Στρασβούργο) αν και με διαφορετική επιχειρηματολογία ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: