Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο ίδιος φιλοδοξεί να τον κρίνει η ιστορία. Αν ήξερε πόσο αμείλικτη είναι ίσως το απευχόταν. Γιατί η ιστορία θα γράψει ότι δεν πέρασε από τη χώρα πρωθυπουργός πιο υποκριτής, πιο ψεύτης, πιο αμοραλιστής. 
Μπροστά στον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου ωχριά ως λαοπλάνος. Με τη διαφορά ότι ο Ανδρέας δεν πούλησε την πατρίδα του.
Τον Ιανουάριο του 2015 πάνω από 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόρων τον ψήφισαν για πρωθυπουργό. Όχι επειδή ήταν νέος και ωραίος, αλλά επειδή υποσχόταν να ορθώσει ανάστημα στους δανειστές που ταπείνωναν τη χώρα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι πιο αφελείς και καλοπροαίρετοι τον ψήφισαν γιατί πίστευαν στις εξαγγελίες του της Θεσσαλονίκης το 2014 για ένα οικονομικό πρόγραμμα χωρίς λιτότητα, με ανάπτυξη. Οι ακόμα πιο λίγοι, ονειροπόλοι της αριστεράς τον ψήφισαν για να δουν την αριστερά να κυβερνάει αντί να είναι μονίμως στην εξορία ή την αυτοεξορία και τη μουρμούρα. Οι πιο κουτοπόνηροι τον ψήφισαν για να μην πληρώνουν τα νόμιμα.
Δεν θα κρίνω τις απόψεις και τις προθέσεις όλων αυτών των πολιτών. Δικαίωμά τους και είναι δικιολογημένοι. Αν τα πίστευαν από αμορφωσιά και κουτοπονηριά πολλοί, ας όψονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που τους διαμόρφωσαν έτσι. Γιατί αυτές έχουν καταντήσει το λαό σ αυτό που είναι σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς έβαλε την ταφόπλακα στο πτώμα.
Τον Ιανουάριο του 2015 αυτά τα εκατομμύρια του 36% των ψηφοφόρων,
πίστευαν ότι ένας γενναίος νέος πολιτικός θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έτριβε στα μούτρα των Γερμανών και του ΔΝΤ τα δεινά του.
Ενάμισι χρόνο αργότερα αυτός ο λαός μάθαινε από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού μέσα στη Βουλή, ότι εκείνος αυταπατήθηκε και ότι τίποτε από όσα υποσχόταν τότε, πριν το 2015, δεν ήταν πρακτικά εφικτό. Αυτά που κάθε εχέφρων ήξερε, ήταν άγνωστα και στον τότε υποψήφιο πρωθυπουργό, αλλά και στον λαό που τον ψήφισε.
Το καλοκαίρι του 2015 ο πρωθυπουργός, αφού υπέγραψε τη συνέχιση των μνημονίων κρυφά από το λαό, τον κάλεσε στη συνέχεια να εγκρίνει ή να αρνηθεί αυτά τα νέα μνημόνια! Για να ξεγελάσει το λαό ότι τάχα αγωνίζεται, ευχόμενος να χάσει το δημοψήφισμα, όπως ομολογούν οι τότε στενοί του συνεργάτες!
Την επόμενη μέρα διαπίστωσε ότι το 62% του λαού ήταν πιο γενναίο απ αυτόν και αποφασισμένο να θυσιαστεί πραγματικά προκειμένου να πει ένα «όχι». Και τα «όχι» δεν είναι αποτέλεσμα λογικής. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι συνήθως είναι αποτέλεσμα παραλογισμού. Για την υπεράσπιση συναισθημάτων. Που είναι η ύπαρξή μας.
Και την μεθεπόμενη, αυτός ο μικροσκοπικός σε ψυχικό ανάστημα άνθρωπος ξεπούλησε το 62% του αυτοθυσιαζόμενου λαού, μετατρέποντας στην πράξη το «όχι» σε «ναι». Ψηφίζοντας όλα όσα είχε ήδη υπογράψει πριν το δημοψήφισμα, σε ένα τρίτο, χειρότερο, επαχθέστερο, ντροπιαστικότερο μνημόνιο για το λαό.
Προχτές είπε με την ίδια ξεδιαντροπιά που τον χαρακτηρίζει, σε συνέντευξή του στους Γερμανούς ( στους οποίους στηρίζει το πολιτικό του μέλλον) ότι δεν θα έκανε δημοψήφισμα το 2015 αν είχε μπροστά του όλα τα δεδομένα που έχει σήμερα!
Μ αυτή του τη δήλωση ομολογεί δύο πράγματα. Πρώτον ότι πετάει στα σκουπίδια το 62% του λαού που ψήφισε «όχι» και δεύτερον ότι δεν ξέρει πως το βασικό προσόν ενός πολιτικού είναι να βλέπει τα δεδομένα του μέλλοντος πρίν το μέλλον γίνει παρόν. Ομολογώντας έτσι την πολιτική του ανεπάρκεια.
Στην ίδια συνέντευξη προχτές, δεν δίστασε να κάνει κωλοτούμπα και στο θέμα του χρέους, το οποίο είχε κάνει σημαία του από το 2010. Εμφανίστηκε πρόθυμος να υπερασπιστεί ως ελληνική κυβέρνηση τον τότε προϊστάμενο της ΕΛΣΤΑΤ κ Γεωργίου, τον οποίο ο ίδιος, το κόμμα του και ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης κατηγορούσαν ως εγκάθετο των δανειστών, που επιβλήθηκε εδώ για να διογκώσει το ελληνικό έλλειμμα και να οδηγήσει την τρόικα σε κατοχή.
Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο κ Γεωργίου είναι ήδη κατηγορούμενος από το ανώτατο δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο, που έχει απορρίψει τις αποφάσεις του εφετείου, που τον έχουν απαλλάξει. Γιατί ο Άρειος Πάγος θεωρεί ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είχε διογκώσει παράτυπά το χρέος της χώρας. Και αν δεν μπορεί κανείς να δικιολογήσει την προχτεσινή κίνηση του κ Τσίπρα, δεν έχει παρά να θυμηθεί ότι η απαλλαγή του κ Γεωργίου από κάθε κατηγορία είναι υποχρέωση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο! Με την υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού!
Σ αυτή τη συνέντευξη στους Γερμανούς ο κ Τσίπρας ξεκαθαρίζει για κάθε αφελή ότι θα εφαρμόσει όλες τις περικοπές που προβλέπονται στο τρίτο και τέταρτο μνημόνιο που πρόσφατα υπέγραψε, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων.
Φυσικά, παρά τις ανέξοδες κορώνες του εδώ και χρόνια για υπερήφανη εξωτερική πολιτική και αδιαπραγμάτευτη στάση στης χώρας, σε μια προσπάθεια να μιμηθεί τον Ανδρέα, υπέγραψε ερήμην του λαού και όλης της αντιπολίτευσης την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στα Σκόπια. Για τα μάτια της Γερμανίας και των ΗΠΑ, των οποίων έχει γίνει η ορντινάντσα της περιοχής.
Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αφελής, ο άνθρωπος δεν έχει ούτε ιδεολογία, ούτε εκτόπισμα. Είναι ένας υπερφιλόδοξος που θέλει να κυβερνάει και να πολιτεύεται, ξεπουλώντας άλλοτε το λαό και άλλοτε την ιστορία της χώρας. Ανάλογα με τα προσωπικά συμφέροντα της πολιτικής του επιβίωσης.
Και επειδή είναι πολιτικό ζώο με ένστικτο αυτοσυντήρησης βλέπει ότι ο μόνος τρόπος να διασωθεί μετά από τόσες φορές που πούλησε το λαό και τους ψηφοφόρους του, είναι να επιβληθεί στη χώρα του με τη βοήθεια των ξένων. Και οι ξένοι σήμερα και αύριο δεν είναι οι Άγγλοι και μόνο οι Αμερικάνοι όπως παλιά. Είναι κατ αρχήν οι Γερμανοί.
Σ αυτούς και για να τον στηρίξουν δεν δίστασε να αδειάσει το 62% των Ελλήνων του «όχι», τους πολίτες που τους είχε παραμυθιάσει με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, τους πολίτες που παραμύθιασε με το φουσκωμένο έλλειμμα του Γεωργίου, τους πολίτες που νόμιζαν ότι υπερασπίζεται το ειρηνικό μέλλον της χώρας και τα δικαιώματά της επί της ιστορίας της. Χτεσινής και μελλοντικής. Τους πολίτες που πίστευαν στο τέλος της λιτότητας και των μνημονίων, που θα συνεχιστούν για δεκαετίες.
Ο κ. Τσίπρας με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του περιφρονεί τους Έλληνες ψηφοφόρους και τους θεωρεί αναλώσιμους. Εκλέγεται και στηρίζεται από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τα πολιτικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και δουλεύει για τα συμφέροντά τους. Μεθαύριο θα ζητήσει συγνώμη και για τη Μακεδονία. Αν αποκτήσει το πάνω χέρι η Ρωσία.
Ο άνθρωπος δεν έχει πιστεύω, δεν έχει πατρίδα, δεν έχει ηθική. Έχει μόνο εαυτό. Και, το κυριότερο, δεν ξέρει ότι η μοίρα όλων των υπηρετών είναι να αδειάζονται από τα αφεντικά τους όταν πια έχουν κάνει τη δουλειά και δεν τους έχουν ανάγκη. Θα το μάθει. Αλλά θα έχει βλάψει τη χώρα ανεπανόρθωτα.
ΠΗΓΗ: liberal.gr
Του Γιώργου Παπαδόπουλου – Τετράδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: