Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ζητούσαν συγκεκριμένους τύπους και μάρκες οχημάτων

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ο 31χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονταν σε διάπραξη κλοπών αγροτικών φορτηγών.
Σε βάρος του 31χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας για εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική οργάνωση είχε εξαρθρωθεί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, που είχε υλοποιηθεί στους Νομούς της Αχαΐας και της Ηλείας, όπου είχαν συλληφθεί πέντε μέλη της.
Επισημαίνεται, ως προς την μεθοδολογία των δραστών, ότι διέπρατταν τις κλοπές των αγροτικών φορτηγών, έναντι χρηματικής αμοιβής και έπειτα από «παραγγελίες» που λάμβαναν από τους κλεπταποδόχους,
οι οποίοι τους ζητούσαν συγκεκριμένους τύπους και μάρκες οχημάτων.
Στη συνέχεια, οδηγούσαν τα κλεμμένα οχήματα σε αυτοσχέδια συνεργεία, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν, τα έβαφαν σε διαφορετικό χρώμα και τα πουλούσαν ως ανταλλακτικά, είτε τα πουλούσαν ολόκληρα.
Σε μια από τις περιπτώσεις, οι δράστες αφού έκλεψαν φορτηγό στη Γαστούνη μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή, όπου προσέκρουσαν με το κλεμμένο όχημα στην πρόσοψη του καταστήματος και στη συνέχεια αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: