Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΡΟΛ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το είχε προαναγγείλει, το περιμέναμε, αλλά όσο να’ ναι βλέποντας τον Αλέξη Τσίπρα που δεν ξανά’ χε βάλει ποτέ γραβάτα, να τη φοράει στο Ζάππειο (και μάλιστα αυτή πού τού έκανε δώρο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες), δεν μπορείς παρά να εκπλήσσεσαι!
Ειδικά, όταν έχει στηθεί ολόκληρη φιέστα στο Ζάππειο, λες και πρόκειται για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας ή κάτι εξίσου τόσο μεγάλο γεγονός. Και όμως η επιμήκυνση του χρέους (η ίδια που χαρακτήριζε κρεμάλα το 2012 ο Αλέξης Τσίπρας) για 10 χρόνια «πανηγυρίστηκε» από την κυβέρνηση λες και βγήκαμε από την κρίση ή λες και γίναμε εν μια νυκτί Λουξεμβούργο…
Η ειρωνεία είναι πως μέχρι και στο στοίχημά του για τη γραβάτα ανακόλουθος ήταν ο Τσίπρας. Είχε πει ότι θα φορέσει γραβάτα, όταν επιτύχει τη μείωση του χρέους και ούτε παρασάγγας δεν ήταν μείωση ή διαγραφή του χρέους αυτό που επετεύχθη στο Εurogroup της Πέμπτης. Υπάρχουν εξάλλου πιο επαΐοντες εμού,
για να τα αναλύσουν καλύτερα.
Και, αφού μας τρόλαρε κανονικά φορώντας τη γραβάτα ο Αλέξης Τσίπρας, την έβγαλε και μας «αποτελείωσε» με τη φράση του περί… μάχης με στολή εργασίας: «Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα αλλά πρέπει να σας πω, ότι όλα αυτά τα χρόνια τη μάχη την έδινα με τη στολή εργασίας, χωρίς τη γραβάτα. Όπως την έδινα τη μάχη, χωρίς τη γραβάτα και στα επίσημα και στα ανεπίσημα, έτσι θα συνεχίσω και τώρα να τη δίνω».
Σε εκείνο το σημείο την… ψυχαγωγία κοινού και τηλεθεατών ανέλαβε ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, που διαγωνίστηκε επάξια για τον τίτλο του μεγαλύτερου πολιτικού τρολ με τον Αλέξη Τσίπρα. Και είναι η αλήθεια ότι τον κέρδισε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ. Με αναδρομή στο παρελθόν και ειδικότερα στη Μάχη του Γοργοποτάμου, επικαλέστηκε τον συνασπισμό των ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ, θέλοντας μάλλον να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και τον Αλέξη Τσίπρα με τον Άρη Βελουχιώτη(;) και το μεγάλο επίτευγμα που κατάφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Και για το κερασάκι στην τούρτα «πέταξε» και το Σχέδιο Μάρσαλ, για να καταδείξει πως έχει ολοκληρωμένες γνώσεις- κοτζάμ υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι άλλωστε- γύρω από τα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Βέβαια, η φράση του Καμμένου που συζητήθηκε όσο καμία άλλη ήταν προς το τέλος, όταν απαρνήθηκε τον Καραμανλισμό «πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις»! «Ο ελληνικός λαός έχει ηγέτη του έναν έντιμο και άξιο πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό που έχει περάσει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα», είπε ο πάλαι ποτέ ακραιφνής καραμανλικός Πάνος Καμμένος και το σουρεαλιστικό «πανηγυράκι» στο Ζάππειο έλαβε τέλος.

Γράφει ο αρχισυντάκτης του TheCaller Κωστής Μοσχολιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: