Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΌΤΑΝ Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (PHOTOS)

ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Μπορεί σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένουν ότι ανέκαθεν ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας για το κράτος των Σκοπίων, ωστόσο η πραγματικότητα τους διαψεύδει πανηγυρικά.
Για όσους δεν το θυμούνται, από το 2005 έως το 2010, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατείχε ηγετική θέση στη Νεολαία του Συνασπισμού, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το επίσημο βιογραφικό του.
Ως γραμματέας της οργάνωσης, ο κ. Τζανακόπουλος είχε ταχθεί εκείνη την περίοδο επανειλλημένα μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων υπέρ του δικαιώματος των Σκοπίων να ονομάζονται «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Στο 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του Συνασπισμού που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2007,
δημοσιεύτηκε κείμενο θέσεων σχετικά με το Σκοπιανό, το οποίο ανέφερε: «Υπερασπιζόμενοι και υπερασπιζόμενες την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, θεωρούμε πως το όνομα “Μακεδονία” μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από τους γείτονές μας και είναι αυτονόητο δικαίωμά τους.
Η ιστορική αυτή ονομασία έχει από χρόνια υιοθετηθεί από τους κατοίκους της περιοχής και αντιστοιχεί στη συνείδησή τους, αφού με αυτή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Εξάλλου, το όνομα αντιστοιχεί σε πραγματικότητες των διεθνών σχέσεων που διαμορφώθηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες, τις οποίες η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακυρώσει».
Όμως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν έμειναν στα λόγια. Στήριξαν έμπρακτα τους Σκοπιανούς με πράξεις και υιοθέτησαν την επιχειρηματολογία τους.
Λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Μαΐου 2008, ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος ταξίδεψε μαζί με αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ στα Σκόπια, προκειμένου να συμμετάσχει σε πολιτική εκδήλωση υπέρ του δικαίωματος των γειτόνων να αποκαλούνται «Μακεδονία», με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ».
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:
ΠΗΓΗ: www.inboxnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: