Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΟΣ...

Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν φτάνει που πήγε καλεσμένος σε «ξένο σπίτι» στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, αλλά καθύβρισε και τη Φώφη Γεννηματα που είναι της οικογένειας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τους αποδοκίμασε δημόσια γιατί δεν συμφωνούν μαζί του σε μια συμφωνία με τα Σκόπια, που το μόνο που κέρδισε η Ελλάδα είναι το επίθετο «βόρεια».
Χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς, τους αποκάλεσε μάλιστα «αποτυχημένους διαχειριστές του παρελθόντος», «δημαγωγούς», «υποκριτές» και εθνικολαϊκιστές.
Χαρακτηρισμοί που δεν έχουν ακουστεί στο εξωτερικό από τους αντιπάλους του για τον ίδιο και την πολιτική του,
που- αποδεδειγμένα- αποτέλεσε την επιτομή του λαϊκισμού, της υποκρισίας και της δημαγωγίας στη χώρα και μας κόστισε 100 δισεκατομμύρια και παράταση των μνημονίων για 8 χρόνια.
Άλλωστε αυτή ήταν διεθνώς η εικόνα του μέχρι πρόσφατα και τώρα πασχίζει να την αλλάξει.
Πασχίζει να αναγνωριστεί από εκείνους που τον θεωρούσαν δημαγωγό, εκβιαστή και «μαύρο πρόβατο» και πασχίζει να μπει στην «παρέα» τους και τα σαλόνια τους.
Γι’ αυτό έγινε και πρόθυμος και βολικός!
Δέχθηκε η δημόσια περιουσία να ελέγχεται για 99 χρόνια από τους δανειστές, έβαλε εγγύηση 25 δισεκατομμύρια από αυτήν, δέχτηκε μια συμφωνία για το χρέος παράλληλα με ένα νέο μνημόνιο έως το 2002, έδωσε όνομα, γλώσσα, εθνότητα με τη συμφωνία των Πρεσπών και δείχνει υποχωρητικότητα στο θέμα των προσφύγων και συμφωνεί με ό, τι πει η Μέρκελ.
Ο κ. Τσίπρας σ’ αυτό το ζήτημα... το τελείωσε. Από το «go home», έφτασε γρήγορα στο «ό, τι πεις μαντάμ Μέρκελ», από ηγέτης του αντιγερμανισμού στην Ελλάδα, που θα έφερνε πίσω και τις γερμανικές αποζημιώσεις, έγινε υπερασπιστής της γερμανικής πολιτικής και της επιβολής των μνημονίων.
Σχετικά με το Σκοπιανό, όμως, οι Ευρωπαίοι έκαναν τη δουλειά τους με τον Αλέξη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έβγαλε από την ατζέντα τους ένα ακανθώδες περιφερειακό πρόβλημα με σημαντική γεωπολιτική σημασία για τους ίδιους. Ποτέ δεν τους ενδιέφεραν οι ελληνικές ευαισθησίες περί Μακεδονίας, δεν τις καταλάβαιναν, όπως δεν τους ενδιαφέρει αν σήμερα ξαφνικά αναδείχτηκε «έθνος Μακεδόνων». Τι είχαν, τι έχασαν.
Μήπως ζουν στη βόρεια Ελλάδα;
Τους ενδιαφέρει ότι βρέθηκε ένας Έλληνας πρωθυπουργός που πήρε το βάρος πάνω του και τούς έλυσε το πρόβλημα στα Βαλκάνια.
Τέτοιο πρωθυπουργό… κελεπούρι δεν θα βρουν άλλον.
Γι’ αυτό και δεν βλέπουν με καλό μάτι ούτε τη Φώφη Γεννηματά, ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, γι’ αυτό και τα διθυραμβικά δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού Τύπου.
Βεβαίως ο κ. Τσίπρας δεν μετατράπηκε σε πρόθυμο και βολικό χωρίς ανταλλάγματα.
Και δεν μιλώ για ανταλλάγματα σχετικά με χρέος γιατί τελικά πήρε πολύ λιγότερα από αυτά που ζητούσε. Εννοώ πολιτικά ανταλλάγματα για την παραμονή του στην καρέκλα της εξουσίας αλλά και «διευκολύνσεις» σχετικά με την επερχόμενη προεκλογική περίοδο .
Γι αυτόν το Σκοπιανό, αρχικά ήταν το εργαλείο για να υπονομεύσει τη ΝΔ και να τής δημιουργήσει προβλήματα στα Δεξιά, τώρα η συμφωνία είναι ξανά ένα εργαλείο για να διεμβολίσει το Κίνημα Αλλαγής με τις ευχές παραγόντων του ΕΣΚ .
Όπως απέτυχε με τη ΝΔ, έτσι θα αποτύχει και με το Κίνημα Αλλαγής, γιατί απλά υπάρχει κάτι που δεν το λογαριάζει, το κίνημα πολιτών κατά της πολιτικής του, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Και οι ξένοι μπορεί να έχουν προτιμήσεις, αλλά δεν ψηφίζουν στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: