Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 320 ΕΚΑΤ. ΧΡΟΝΩΝ! (PHOTOS)

Η βροχή, το χιόνι και ο άνεμος σμιλεύουν τους βράχους Brimham τα τελευταία 320 εκατομμύρια χρόνια!
Οι βράχοι έχουν γίνει διάσημοι και έχουν τεθεί υπό προστασία, μιας και βρίσκονται σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, που προσελκύει τους επισκέπτες στο νότιο Γιορκσάιρτης Αγγλίας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ωστόσο, κάποιοι επισκέπτες κατέστρεψαν μέρος των περίφημων βράχων σε λίγα δευτερόλεπτα.
«Την Παρασκευή 1 Ιουνίου, περίπου στις 8.45 μ.μ. μια ομάδα πέντε ανθρώπων εντοπίστηκε να σπρώχνει κομμάτια των βράχων ρίχνοντάς τους στο χαντάκι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι βράχοι να πέσουν, να σπάσουν αλλά και να προκαλέσουν ζημιές στο έδαφος. Η ζημιά που προκλήθηκε δεν μπορεί να διορθωθεί και ενδεχομένως όλο το μνημείο να είναι πια επικίνδυνο για τους τουρίστες»,
δήλωσε η τοπική αστυνομία.
«Το περιστατικό όχι μόνο προκάλεσε σοβαρές ζημιές στους βράχους και στο σημείο από τον οποίο οι τουρίστες τους έσπρωξαν, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο και για άλλους επισκέπτες του Brimham, που βρίσκονταν εκεί εκείνη τη στιγμή».
Η υπεύθυνη του αξιοθέατου δήλωσε ότι μπορεί οι επισκέπτες να βρήκαν διασκεδαστική αυτή την κίνηση αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια απερίσκεπτη πράξη, που τους έβαλε σε μπελάδες, καθώς η αστυνομία τους ψάχνει και ζητά και τη βοήθεια του κόσμου για περαιτέρω πληροφορίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: