Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

H ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ, Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μόνο ως φάρσα εκλαμβάνει το σύνολο του εκλογικού σώματος πλέον τις Ψεκασμένες Θεωρίες Συνωμοσίας που αναπαραγάγουν Μαξίμου, υπουργοί αλλά και τα παρασυστήματα προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημερώσης.
Το καράβι της εξαμβλωματικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βουλιάζει.
Ο Τσίπρας τελεί σε κατάσταση απόλυτης πολιτικής σύγχυσης λόγω της δημοσκοπικής κατάρρευσης που καταγράφουν όλες οι σε εξέλιξη μετρήσεις κοινής, ενω ο πολιτικά τελειωμένος Καμμένος για το μόνο που νοιάζεται είναι το πως θα διατηρήσει την βουλευτική του ασυλία αφού η ώρα της κάλπης αλλά και της Κρίσης για το δίδυμο των πολιτικών απατεώνων πλησιάζει.
Το «μοντέλο Χαικάλη» (εξαγορές, αποστασίες, συνωμοσίες κλπ) προκαλεί μόνο γέλωτα στο εξαγριωμένο εκλογικό σώμα, και δεν μπορεί να πείσει ούτε όσους ψηφοφόρους απέμειναν στους ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ.
Είναι προφανές πως βρισκόμαστε στον προθάλαμο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Η δημοσκόπηση – βόμβα, οι αποστασίες και τα σενάρια εξαγοράς βουλευτών

Μια δημοσκόπηση – βόμβα,
που δείχνει πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης, ένα αποτυχημένο ραντεβού να μεταπειστεί ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γ. Λαζαρίδης και η φημολογία στους διαδρόμους της Βουλής και τα δημοσιογραφικά γραφεία ότι επίκεινται κι άλλες αποχωρήσεις λόγω «Μακεδονικού», ταρακούνησαν το Μέγαρο Μαξίμου.
Από χθες το μεσημέρι, γράφει το in.gr κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός επικοινωνίας της κυβέρνησης ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί, προκειμένου να καταγγείλουν σενάρια αποσταθεροποίησης και να μιλήσουν για αποστασίες που εκπορεύονται από επιχειρηματίες, την ολιγαρχία και φυσικά τη Νέα Δημοκρατία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να επαναφέρει το σκηνικό πόλωσης βάζοντας απέναντί του ορατούς και αόρατους εχθρούς σε μια προσπάθεια να διαφύγει από την πραγματικότητα.
Την πραγματικότητα που δημιούργησε η υπόθεση της συμφωνίας για το «Μακεδονικό» και ταυτόχρονα η αδυναμία να αναστραφεί το κλίμα μετά τη (μη) συμφωνία για το χρέος και την φιέστα με τις γραβάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει τουλάχιστον μία δημοσκόπηση που θα τινάζει στον αέρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Η κοινή γνώμη, έχοντας πλέον αντιληφθεί τους όρους της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, βλέποντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν και συνδυάζοντας τα εθνικά θέματα με τις ταπεινώσεις των τελευταίων 8 ετών στην οικονομία, απαντά στις έρευνες με οργή κατά των δύο κυβερνητικών εταίρων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείχνουν:
Μεγάλη διεύρυνση της διαφοράς που έχει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες μιλούν για πάνω από 10 μονάδες και κοντά στην αυτοδυναμία για την αξιωματική αντιπολίτευση. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δημοσκοπικά στοιχεία.
Κατάρρευση για τον ΣΥΡΙΖΑ που χάνει μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του 2015, ακόμη και του δημοψηφίσματος. Χάνει τεράστια ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω του Μακεδονικού, αλλά και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που θεωρούσε δικά του, «κάστρα» του.
Εξαφάνιση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων οι οποίοι πληρώνουν τις παλινωδίες του Πάνου Καμμένου. Σχεδόν δεν… μετριέται το κόμμα των ΑΝΕΛ που βρίσκεται κάτω από 1%.
Η παράσταση του Ζαππείου δε φαίνεται να άλλαξε την κατρακύλα της κυβέρνησης και μάλιστα πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εκνευρίστηκαν από τους πανηγυρισμούς που ήταν σε υπερβολικό βαθμό και έμοιαζαν με κακοστημένη θεατρική παράσταση.
Τα στοιχεία αυτά έχουν γίνει γνωστά στο Μαξίμου, γεγονός που προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες έντονο εκνευρισμό. Αλλωστε, το κλίμα που έπαιρναν από βουλευτές της περιφέρειας, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και από τοπικές οργανώσεις, ήταν ιδιαίτερα κακό.

Η κατάρρευση

Τα επεισόδια σε διάφορες περιοχές, η φραστική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο και κυρίως η αίσθηση κοροϊδίας από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας και στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία για το Μακεδονικό, έφερε την εικόνα κατάρρευσης στα γκάλοπ.
Και ταυτόχρονα κινητοποίησε και τους μηχανισμούς επιβίωσης που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι ΑΝΕΛ. Τη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος πληροφορήθηκε την πρόθεση του Γ. Λαζαρίδη να ανεξαρτητοποιηθεί, προσπάθησε να τον μεταπείσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ετσι, χθες, όταν η είδηση ότι η κυβέρνηση μένει με 152 βουλευτές έσκασε σα βόμβα, άρχισε η επικοινωνιακή αντεπίθεση του Μαξίμου.

Ολοι μαζί στο twitter

Αφενός με τη διαρροή πληροφοριών περί μετακίνησης βουλευτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου με την «αποκάλυψη» του… σχεδίου συνωμοσίας για να πέσει η κυβέρνηση. Επιστρατεύτηκε ο Πάνος Καμμένος, ένας… κυβερνητικός αξιωματούχος που έκανε τις διαρροές για σχέδιο από Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Κοτζιάς που μίλησε ακόμη και εξαγορά συνειδήσεων με… λεφτά ολιγαρχών και ανθρώπων που έχουν παράδοση στις αποστασίες, δείχνοντας την οικογένεια Μητσοτάκη.
Οι δηλώσεις, τα μηνύματα στα social media και οι διαρροές έπεφταν βροχή, αστήρικτες όπως πάντα, και στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό το σκηνικό που είχε στήσει ο Καμμένος με τον Χαϊκάλη το 2014 αλλά και πριν μερικές ημέρες όταν κατήγγειλε στη Βουλή εκβιασμούς κι εξαγορές χωρίς στοιχεία.
Η κυβέρνηση βρέθηκε σε τέτοιον πανικό ώστε ζητούσε από τον Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του για να μην χαρακτηριστεί αποστάτης, ενώ δεν έκανε το ίδιο όταν η Μεγαλοοικονόμου «αγκαλιάστηκε» την επόμενη ημέρα της αποχώρησης της από την Ενωση Κεντρώων, από τον Αλέξη Τσίπρα.
To ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί η κυβέρνηση να είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει», όπως είπε ο κύριος Τσίπρας, ωστόσο, όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά. Αν και το σενάριο εκλογών που θεωρείται πιθανό είναι αυτό του Μαίου 2019, κάποιοι δεν αποκλείουν κάλπες μέσα στο φθινόπωρο. Ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για κυβερνητική αλλαγή, με αποχώρηση Καμμένου κι ένταξη στη συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ άλλης κοινοβουλευτικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: