Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΝΟΥΝ ΜΠΥΡΑ: ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Μια μαζική έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα (food-grade carbon dioxide-CO2) έχει δημιουργήσει φόβους για προβλήματα στην τροφοδοσία των ανθρακούχων ποτών στην Ευρώπη, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.
Η έλλειψη του CO2 στην Ευρώπη σημειώνεται την ώρα που επικρατεί ενθουσιασμός για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα λόγω καλοκαιριού είναι υψηλή η κατανάλωση ανθρακούχων ποτών, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Η κρίση αυτή οδήγησε πολλούς μεγάλους παραγωγούς στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές για σοβαρές ελλείψεις τις επόμενες εβδομάδες.
Η εφημερίδα Gas World —η πρώτη που ανέφερε την έλλειψη CO2 σε όλη την Ευρώπη νωρίτερα αυτό τον μήνα– την χαρακτήρισε,
ως «τη χειρότερη κατάσταση σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία που έχει πλήξει τις δραστηριότητες διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες».

beer

Οι μονάδες αμμωνίας παραδοσιακά αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πηγές CO2 για τρόφιμα στην Ευρώπη. Ωστόσο, τουλάχιστον πέντε παραγωγοί στη Βόρεια Ευρώπη προχώρησαν σε προγραμματισμένη αναστολή της λειτουργίας τους στις αρχές του καλοκαιριού για λόγους συντήρησης.
Χθες, η εταιρία χονδρικής πώλησης τροφίμων Booker, που ανήκει στην Tesco, άρχισε να εφαρμόζει περιορισμούς στις ποσότητες μπύρας και μηλίτη που διαθέτει στους πελάτες της. Η εταιρία, που έχει στο πελατολόγιο της μπαρ, εστιατόρια και εμπόρους, περιορίζει τους πελάτες της σε 10 κιβώτια μπύρας και 5 μηλίτη ή αναψυκτικών. Σε ανακοίνωσή της, η Booker ανέφερε ότι αναγκάστηκε να περιορίσει τις ποσότητες μπύρας και μηλίτη που διαθέτει προς πώληση λόγω της «διεθνούς έλλειψης» διοξειδίου του άνθρακα για τρόφιμα.

12880
Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος της Heineken, της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στη βρετανική αγορά, δήλωσε στο CNBC μέσω email: «Όπως πολλές άλλες επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, επηρεαζόμαστε από αυτή την έλλειψη…Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατόν στην τροφοδοσία μας στην Ευρώπη και συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους». Η Heineken προειδοποίησε επίσης τις παμπ να αναμένουν «σημαντικές ελλείψεις» σε κάποιες από τις μπύρες της. Η μεγαλύτερη αλυσίδα παμπ στη Βρετανία, η Wetherspoons, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αναγκαστεί να αφαιρέσει κάποιες μπύρες και αναψυκτικά από το μενού της.

πηγή: CNBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: