Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΤΑΓΚΑΛΗΣ:ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ.

Ποιά Διαβούλευση ; '
Κατώτερη των περιστάσεων αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή του Δ.Δελφών στη χτεσινή ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα της στέγασης των Ρομά. Με μια ηχητική εγκατάσταση που παρέπεμπε σε 'παιδικό πάρτυ' απαξίωσε 500 Αμφισσείς που παραβρέθηκαν στο ΕΠΑΛ με σκοπό τη διαβούλευση.
Τη διαβούλευση που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος μετά από δική μας πρόταση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και κατόπιν εορτής. Τη διαβούλευση που υποσχέθηκε, με την απόφαση υλοποίησης να έχει ήδη καθαρογραφεί στο Φύλλο της Κυβέρνησης με αριθμό 1276 Β' 2018.  Τη διαβούλευση που υποσχέθηκε , αλλά δεν ξεκαθάρισε στη χτεσινή συγκέντρωση αν πράγματι θα κάνει. Ποιόν νομίζει ότι εμπαίζει;
Γιατί διασπείρει παντού ότι το θέμα είναι ήδη τελειωμένο;
Γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη μας;
Το ΦΕΚ αναφέρει: 'Σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 5 και 6 του αρ. 159 του ν. 4483/2017, η παρούσα εκδίδεται κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής πολεοδομικής ή άλλης διάταξης και επέχει θέση άδειας χωροθέτησης και ανέγερσης των προκατασκευασμένων εγκαταστάσεων, καθώς για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Δεν απαιτείται η έκδοση άδειας δόμησης ή άδειας εργασιών μικρής κλίμακας."
Γιατί δεν επιλέγηκε άλλη θέση χωροθέτησης αφού η διαδικασία είναι κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης;
Τι υποκρύπτεται πίσω από την εμμονή του Δημάρχου στη συγκεκριμένη θέση;
Από τους 500 Ρομά, μόνιμους κάτοικους Άμφισσας, οι 200 θα στεγαστούν. Οι υπόλοιποι πού θα χωροθετηθούν και με ποιές εγκρίσεις ;
Ο συνδυασμός μας έχει δεσμευτεί ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν πρόκειται να παραλάβει τη μελέτη για τη δημιουργία του νέου καταυλισμού των Ρομά, θεωρώντας ότι η παρούσα θέση είναι ακατάλληλη, γιατί θα εγκατασταθεί μια νέα δομή την οποία στηρίζουμε, καταργώντας-ουσιαστικά-άλλες δομές που είναι εγκατεστημένες στη περιοχή.
Καλούμε το Δήμαρχο να διερευνήσει, μαζί με τη  Γενική Γραμματέα και το ΥΠΠΟ, τις πιθανές θέσεις χωροθέτησης που θα μπορούσαν να αδειοδοτηθούν, πιστεύοντας ότι η αναφορά  ' κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης' είναι Νομικά έωλη.
Η πολιτική που ακολουθεί ο Δήμαρχος στα μεγάλα θέματα του Δήμου Δελφών είναι ανάλογη της χτεσινής αποτυχημένης διοργάνωσης.
Χάθηκαν έργα εκατομμυρίων ευρώ, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, που παραλήφθηκαν ως προίκα από την προηγούμενη Δημοτική αρχή!
Ο χωροταξικός σχεδιασμός της Ιτέας, του Γαλαξιδίου, του Παρνασσού, των Καλλιέων ευρίσκεται στα αζήτητα κι ας παραλήφθηκαν σε προχωρημένο στάδιο από την προηγούμενη Δημοτική αρχή ! Ομοίως η επέκταση σχεδίου πόλεως Δελφών και Κίρρας.
Νέα έργα ενταγμένα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα εδώ και 4 χρόνια.
Οι Τοπικές κοινότητες που φιλοξενούν Α.Π.Ε, έχουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν, εξαιτίας της τεχνικής τους ανικανότητας.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Άμφισσα, διέλυσαν την πόλη και τους επαγγελματίες.
Στην Ιτέα και την Κίρρα δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το έργο του Βιολογικού και της αποχέτευσης, που παρέλαβαν ως προίκα από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, υποβάλλοντας σε ταλαιπωρία τους Πολίτες.
Το Λιμενικό ταμείο της Ιτέας είναι 4 χρόνια όμηρος των 'πολιτικών παιγνίων' του Δημάρχου.
Το Γαλαξίδι 'όζει', έχοντας μείνει 4 χρόνια χωρίς ένα ουσιαστικό έργο.
Η σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ υπεγράφη, τα ΄πενιχρά' αντισταθμιστικά οφέλη, όμως έμειναν στα λόγια, χωρίς έγγραφη κατοχύρωση !
Πέντε αντιδήμαρχοι έχουν αποχωρήσει ή αποπεμφθεί !
Κύριοι είστε καιροσκόποι και επικίνδυνοι, όσοι τουλάχιστον έχετε απομείνει.
Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες έναντι των συμπολιτών σας.
Ο κατήφορος συνεχίζεται...

Παναγιώτης Ταγκαλής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο τραγικός Παναγιωτόπουλος...Να'χει άραγε ακούσει την παροιμία "Όσο ανέβαινει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κωλος της";...