Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Έλεος πια. Η Δημοτική Αρχή, υποτίθεται ότι είναι αρμόδια για το θέμα των αδέσποτων… σκύλων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, σε Άμφισσα και Ιτεα. 
Ακόμη όμως, το πρόβλημα παραμένει, με ανθρώπους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν ασφαλείς. Και συνεχώς να πληροφορούμαστε νέα περιστατικά με επιθέσεις σκύλων σε ανυποψίαστους πολίτες. Μαρτυρίες ή πληροφορίες, τόσο από πολίτες όσο και από ΜΜΕ,  επανειλημμένα έχει αναδείξει το πρόβλημα. Μα δεν μπορούν ούτε τα επικίνδυνα… για επιθέσεις, να μαζέψουν; Και ποιοι θα διερευνήσουν και θα κρίνουν τα περί επικινδυνότητας; Οι πολίτες άραγε ή μήπως τα παιδάκια; 
Τα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή,
τίθενται ξεκάθαρα: Μπορούν ή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα; Έχουν την ικανότητα να επιλύσουν το πρόβλημα, Ναι ή Όχι; Εν τέλει, κάνουν ή δεν κάνουν; 
Εκτός κι αν ο ανθρώπινος φόβος, δεν είναι εκλογικά μετρήσιμο μέγεθος. Εκτός και αν δεν προλαβαίνουν ν’ ασχοληθούν. Μπορεί να έχουν άλλες προτεραιότητες. 
Ας καταλάβουν όμως, πως υπάρχουν και σοβαρά πράγματα για τους πολίτες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Δεν είναι όλα… γιορτές και πανηγύρια. Ούτε μόνη μας έγνοια… τα σκουπίδια. Άλλωστε -και αναφέρομαι γενικότερα, πιθανώς να μην προλάβουμε να πεθάνουμε απ’ τα σκουπίδια. Ίσως να μας έχουν φάει προηγουμένως, τα σκυλιά. Και η ευθύνη προφανώς για ότι συμβαίνει, δεν μπορεί να είναι των ζώων. Των ανθρώπων είναι πάντα οι ευθύνες. Οι Αρχές είναι αυτές που έχουν την ευθύνη για την προστασία των ανθρώπων, όπως και των ζώων. 
Για οτιδήποτε συμβαίνει στον όποιο πολίτη σε σχέση με σκύλους, καθιστώ απολύτως υπεύθυνη την Δημοτική Αρχή . 
Και δεν είναι μόνο τα …αδέσποτα, αλλά και χαρακτηριζόμενα ή μη, ως οικόσιτα που τ’ αφήνουν και σε διάφορα μέρη, π.χ. σε χωράφιά τους και μπροστά σε δρόμους που περνάει άλλος κόσμος, δίχως καμιά επίβλεψη ή πρόβλεψη. Και πιθανώς, σε διάφορες περιπτώσεις, να ‘ναι ή να συμπεριφέρονται πιο επικίνδυνα. Αλλά είναι και η αγωγή τού καθενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: