Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ! ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ("ΑΧΡΕΙΟ") ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ...

Φανή Αγορίτσα 
Ο Σαίξπηρ στον Άμλετ γράφει "Μπορεί κάποιος να χαμογελάει, να χαμογελάει, και να είναι αχρείος". Φράση που μετά από 500 σχεδόν χρόνια βρίσκει παραλήπτη, τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Λες και μετά το 2004 δεν ήταν αυτός υπουργός Οικονομικών αλλά ο Χατζηπετρής! 
Χρειάζεται μεγάλο θράσος και έλλειψη στοιχειώδους αιδούς, για να αρθρογραφεί για την οικονομική πολιτική μετά το 2004.
ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ... ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: "H ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2004 ΥΠΗΡΞΕ ΒΡΑΧΥΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ"
Με άρθρο του στα σημερινα ΝΕΑ ο πρώην υπουργός και Τσάρος της Οικονομίας επι κυβερνήσεων Καραμανλή ανοίγει ένα κεφάλαιο... αυτοκριτικής μιας και για πρώτη φορά παραδέχεται δημοσίως οτι "η οικονομική πολιτική μετά το 2004 υπήρξε βραχύβια και ανεπαρκής".
Όπως επισημαίνει "η σταθεροποιητική  προσπάθεια μετά του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 υπήρξε και αυτή ανεπαρκής και βραχύβια, με αποτέλεσμα το 2010, μετά τη μεγαλύτερη μεταπολεμική διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση ,
η Ελλάδα να υπάρξει το πρώτο θύμα μιας κλασσικής κρίσης εμπιστοσύνης και εξωτερικού δανεισμού στην ευρωζώνη, η οποία βεβαίως επηρέασε και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας".
Το άρθρο έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις σε πολιτικούς κύκλους αλλά και στα social media.
Σκωπτικά το σχολίασε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος διατυπώνοντας το ερώτημα πότε θα μιλήσει τελικά και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: