Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

Ανοιχτή πρόσκληση στους υποψήφιους δημάρχους στο Δήμο Δωρίδας

                                                                       κ. Καπεντζώνη Γεώργιο

                                                                             κ. Γιαννόπουλο Δημήτριο

Οι φωτιές στη Δωρίδα το 2019 και 2021 κατέκαψαν ένα χωριό, την Καλλιθέα, και σπίτια, στάνες, ζώα και καλλιέργειες των λαϊκών νοικοκυριών στη Μαγούλα, την Ελαία, την Καλλιθέα, την Τολοφώνα. Μέτρα από την πολιτική προστασία του Δήμου, πρόληψης και οργάνωσης της αντιμετώπισης των πυρκαγιών δεν φάνηκαν πουθενά.  Το ίδιο ισχύει και για μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων στη συνέχεια, από το Δήμο, την Περιφέρεια Στερεάς, την κυβέρνηση.

Το 1998 και 1999 ο χείμαρρος Μανδήλω και το ρέμα Καρδαριώτης πλημμύρισαν το Ευπάλιο και προκάλεσαν ζημιές. Ζημιές προκαλεί και το μπαζωμένο ρέμα Νταουσάνη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατάθεσε αίτημα των κατοίκων που κινδυνεύουν από το ρέμα Καρδαριώτη στην Περιφέρεια Στερεάς,

για να πάρει αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των δεκάδων οικογενειών που απειλούνται.  Η απάντηση της Περιφέρειας είναι πως "με την 1523/26-1-1987  απόφαση του Νομάρχη Φωκίδας δεν υπάρχει καταγεγραμμένος χείμαρρος"! Συστήνει δε να συντάξει σχετικό φάκελο ο Δήμος Δωρίδας ή όποιος ιδιώτης βιάζεται και να τον καταθέσει στην Περιφέρεια για να μελετήσει το θέμα!

Κάτω από τη βαριά σκιά των πυρκαγιών και των πρόσφατων πλημμυρών στη Θεσσαλία αλλά και των παθημάτων της περιοχής μας, καταγράφοντας την αγωνία των κατοίκων, ιδιαίτερα των πιο ορεινών χωριών, που είναι απροστάτευτοι από κίνδυνο πυρκαγιών, των πεδινών που κινδυνεύουν από πλημμύρες και όλοι μαζί από τη σεισμικότητα της περιοχής του Κορινθιακού           

Καλούμε τους υποψήφιους δημάρχους σε δημόσια συζήτηση στην πλατεία Καρυάς στο Ευπάλιο με θέμα:

"Ο σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας στη Δωρίδα, κατάσταση και προτάσεις"

                Περιμένουμε τη δημόσια απάντηση των υποψηφίων για να συζητηθεί με τους δημότες ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που τους απασχολούν, πέρα από προεκλογικές κοκορομαχίες και ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: