Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΙΑ “ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα στήνονται 570 κάλπες σε όλη την χώρα στις οποίες θα προσέλθουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλέξουν νέο πρόεδρο στο κόμμα τους. Αυτό που θεωρείτε δεδομένο είναι ότι από σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί σε μια νέα κατάσταση.

Προηγουμένως δημοσιεύσαμε τα σχετικά ρεπορτάζ από τρεις Κυριακάτικες εφημερίδες. Και φυσικά είναι αναμενόμενο να υπάρχει ενδιαφέρον ποιος/α θα διαδεχθεί τον Τσίπρα και αν θα εξακολουθεί το κόμμα της Κουμουνδούρου, να είναι ενωμένο και μετά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών. Φυσικά θα επανέλθουμε στο θέμα, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Θέλουμε όμως να σας παραθέσουμε μια δήλωση, ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πέρασε εντελώς απαρατήρητη. Δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Η παρέμβαση του επιχειρηματικού-μιντιακού-πολιτικού συστήματος στη διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι παραπάνω από εμφανής”.

Μας λέει δηλαδή ξεκάθαρα ότι κάποια συμφέροντα επιχειρούν να εκλέξουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ηγεσία που επιθυμούν. Γιατί δεν κατονομάζει ποια είναι αυτά τα συμφέροντα και ποιο είναι το πρόσωπο που προωθούν για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ; Με αυτή του την δήλωση,

δεν μας λέει ουσιαστικά ότι δεν θα μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα αν εκλεγεί στην ηγεσία του ένα πρόσωπο που έχουν προωθήσει “επιχειρηματικά-μιντιακά-πολιτικά” συμφέροντα; Δεν παραδέχεται ότι στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άτομα που αποτελούν υπηρετικό προσωπικό των πλουτοκρατών;

http://vathikokkino.gr/archives/143953

Δεν υπάρχουν σχόλια: