Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Παρασκευή 8/9 στις 9 μμ

«Το μπάνιο του Πάπα» 

των César Charlone και Enrique Fernández

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ πρόκειται να επισκεφθεί τη Λατινική Αμερική και θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Μέλο, μια φτωχή ακριτική κοινότητα της Ουρουγουάης,  όπου αναμένονται περί τους 50.000 προσκυνητές. Πολλοί από τους φτωχούς κατοίκους πιστεύουν ότι πουλώντας τρόφιμα και ποτά στο πλήθος θα πλουτίσουν. Ο Μπέτο όμως έχει μια καλύτερη ιδέα: να φτιάξει μπροστά στο σπίτι του ένα αποχωρητήριο και να το νοικιάζει.

 

Ένα συναρπαστικά κωμικοτραγικό, φρέσκο, προσγειωμένο φιλμ που αλλάζει ταχύτητες και τόνους όσο εύκολα και γρήγορα απαιτείται για να διατηρείται στο θεατή μια ισορροπημένη αίσθηση χαράς, λύπης και νοσταλγίας. Στηριγμένοι σε αληθινά γεγονότα οι σκηνοθέτες αναφέρονται σε μικρές ιστορίες, περιγράφουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες φτωχών ανώνυμων ανθρώπων, που ζουν σε  τριτοκοσμικές συθήκες. 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος» του Ινστιτούτου Θερβάντες που έχει σκοπό να γνωρίσει στο ελληνικό κινηματογραφόφιλο κοινό τον κινηματογράφο των ισπανόφωνων χωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: