Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΜΑΣΚΑΡΑΣ

Tο φιλεργατικό βιογραφικό του Aδωνη είναι πλούσιο. Aνταγωνίζεται -μπορεί να πει κανείς- το αντίσημιτικό. Οταν για πα­ράδειγμα εργοδότης πυροβόλησε και τραυμάτισε εργάτες γης στη Μανωλάδα δήλωνε ότι τα σκάγια έπληξαν τα θύματα από αέρος. Οταν το 2013 ετοίμαζε ως υπουργός Υγεί­ας απολύσεις γιατρών προειδοποι­ούσε τους δημοσιογράφους να μην τις αποδώσουν στην τρόικα και του κλέψουν τη δόξα. Φυσικό λοιπόν ήταν ο Μητσοτάκης να του αναθέ­σει το υπουργείο Εργασίας μετά τις τελευταίες εκλογές. Στο οποίο άρ­χισε τη νέα φιλεργατική του δια­δρομή με το διαβόητο νομοσχέδιο που υποδέχτηκαν χιλιάδες εργαζό­μενοι με την απεργία της περασμέ­νης εβδομάδας. Το «γιατί» το ξεκα­θάρισε με τους όρους φιλεργατικής Δεξιάς; Δεν είναι εργαζόμενοι, είναι επαγγελματίες απεργοί!

Ετσι φάνηκε για άλλη μια φορά πόσο μασκαράς είναι. Greco mascara, που λέει το παλιό άσμα. Μασκάρεψε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις σε φιλεργατικές. Η λογική του είναι απλή. Αφού δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη μαύρη εργασία, τη βαφτίζουμε λευκή. Αφού δεν μπο­ρούμε να αποτρέψουμε τις απλήρω­τες υπερωρίες, τις νομιμοποιούμε. Αφού δεν μπορούμε με δυο λόγια να ρυθμίσουμε και να ελέγξουμε την αγορά εργασίας, προστατεύοντας τα δικαιώματα του εργαζόμενου, κη­ρύσσουμε νόμιμες τις παρανομίες. Ετσι ο εργαζόμενος θα έχει το «δι­καίωμα» να δουλεύει έξι μέρες, 13 ώρες την ημέρα και να τρέχει στη δουλειά με ένα SMS όποιες τον καλεί ο εργοδότης. Ούτε γάτα ούτε ζη­μιά και ποιος είναι κερδισμένος εί­ναι ολοφάνερο.

Το μασκαραλίκι ίσως είναι χειρότε­ρο από τις ρυθμίσεις. Παρέλυσαν πρώτα την Επιθεώρηση Εργασίας και ύστερα είπαν ότι δεν μπορεί να κάνει ελέγχους. Μείωσαν τα πρόστι­μα για εργασιακές παραβάσεις σε ψί­χουλα, έτσι που να συμφέρει τον με­γάλο εργοδότη η παράβαση ακόμη κι αν τον πιάσουν. Κερδίζει 500 χι­λιάρικα. πληρώνει 50. αγαπάει Μητσοτάκη, Χατζηδάκη και τώρα Αδωνη. Ο οποίος το πήγε το πράγμα στο μη παρέκει, κηρύσσοντας τον πόλε­μο στις απεργίες, στους απεργούς,

στον συνδικαλισμό. Οσονούπω ανα­μένεται να κηρύξει εκτός νόμου την ταξική πάλη, μετά τον αλήστου μνήμης Λάσκαρη. Δεν μπορείτε να εί­στε και με τον κομμουνισμό και με την Ευρώπη, κατακεραύνωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λογικό. Οταν η Μενδώνη είναι υπουργός Πολιτισμού, ο Γεραπετρίτης υπουργός Εξωτερικών και ο Φλώρος αρχηγός του στρατεύματος, ο Αδωνης είναι ο κατάλληλος μασκαράς στην κατάλληλη θέση. Με τη λογική του η πολιτεία θα έπρεπε να καταργήσει το αδίκημα της κλοπής, γιατί δεν έχει αρκετούς αστυνόμους να πιάνουν τους κλέφτες. Εφόσον βέβαια ο κλέφτης κλέβει πάνω από ένα καθορισμένο ποσό και πληρώνει ειδικό φόρο. Ε αυτό κάνει το νομο­σχέδιο του Αδωνη. Θεσμοποιεί την κλοπή εκατομμυρίων εργαζομένων από την εργοδοσία Αλλά, προσέξτε. Μπορούν να γίνουν πλούσιοι δουλεύοντας 13 ώρες τη μέρα. Μασκαράς υπουργός, με καλοπληρωμένες όμως αντεργατικές υπερωρίες…

Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης – Documento

Δεν υπάρχουν σχόλια: