Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 13/9 στις 9μμ

«ΜΑΤΑΧΑΡΙΣ» της Ιθιάρ Μπολέιν (Iciar Bollain)

ΥΠΟΘΕΣΗ

Τρεις σύγχρονες, δυναμικές γυναίκες σε ένα απαιτητικό επάγγελμα. Η Ινές, η Εύα και η Κάρμεν, τρεις γυναίκες διαφορετικών γενεών, είναι ιδιωτικές ντετέκτιβ στη Μαδρίτη. Πραγματοποιούν έρευνες σε μία πολυεθνική εταιρεία, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα των δικών τους σχέσεων, τα οποία θα προτιμούσαν να αγνοούν. Η Εύα ανακαλύπτει κάτι αναπάντεχο σε σχέση με τον σύντροφό της Ινιάκι, η Ινές αντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση, που μπορεί να επηρεάσει τόσο τη δουλειά της όσο και τον Μανουέλ, και η Κάρμεν φαίνεται να μη δίνει σημασία στις δυσκολίες του δικού της γάμου, ενώ ερευνά τον γάμο του Σέρχιο.


H συγγραφέας και σκηνοθέτης Iciar Bollain στην ταινία της βάζει τις γυναίκες στο επίκεντρο και επιδιώκει να αναπαραστήσει μια ποικιλία γυναικείων εμπειριών, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Ισπανίας που έχει σκοπό να γνωρίσει στο ελληνικό κινηματογραφόφιλο κοινό τον κινηματογράφο των ισπανόφωνων χωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: