Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;

Έναν απολυμένο σχολικό φύλακα συνάντησε, μετά την ομιλία του στο 7ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο άνδρας πλησίασε τον πρόεδρο και τον ρώτησε: «Εσείς ο ίδιος προσωπικά με αποφάσεις σας μας βγάλατε σε διαθεσιμότητα και ανεργία. Είμαι νεοδημοκράτης από το 1989, ποιος ο λόγος την επόμενη ημέρα να ψηφίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ο ίδιος προσωπικά με έδιωξε και με έβγαλε σε ανεργία;»
«Θα ψηφίσεις τη Νέα Δημοκρατία αν σε πείσανε όλα τα υπόλοιπα…» απάντησε ο γαλάζιος αρχηγός καθώς έφευγε.

Ποια είναι τα υπόλοιπα βρε Κούλη; 

Εκτός της πολιτικής της ανεργίας, των περικοπών, της άγριας λεηλασίας και του ξεπουλήματος, ποια είναι αυτά τα περιβόητα υπόλοιπα; Τα σκάνδαλα που είσαι αναμεμιγμένος εσύ και το σόι σου; Τα χρήματα που βγάλατε στο εξωτερικό πάντως δεν τα λες υπόλοιπα. Υπόλοιπο λες τη σύνταξη,
και το μισθό που αφήσατε. Μήπως εννοείς την ακροδεξιά πολιτική που φυλακίζει μετανάστες κι απειλεί όλες τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα που απέμειναν; Ίσως κάτι που αφορά μόνο τους νεοδημοκράτες; Αλλά κι εκεί το υπόλοιπο είναι μείον. Γιατί αποπειράσαι να κάνεις ένα προσωπικό κόμμα.

Σκούρα τα πράγματα για σένα Κυριάκο. Αν παραπονιέται κι ο σύνεδρος, το μέλος της ΝΔ από το ’89 από πού περιμένεις ψήφους; Από τους νεοδημοκράτες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ; Τώρα σώθηκες! Δεν φτάνουν.

Ο κόσμος ξυπνάει αργά, αλλά πάντως ξυπνάει. Η κρίση έκανε πολλούς να σκεφτούν. Όχι να σκεφτούν διαφορετικά, αλλά να αρχίσουν να σκέπτονται. Γιατί ως τώρα σκέπτονταν τα κομματόσκυλα και οι πολιτικοί γι αυτούς. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

«Μην επανέρθουμε» είπε φανερά ενοχλημένος ο Μητσοτάκης. Μα δεν επανερχόμαστε εμείς Κούλη μου. Εσύ μιλάς για μείωση δαπανών, δηλαδή μισθών και συντάξεων, για απολύσεις. Ίσα - ίσα ο άνθρωπος σου είπε να μην επαναλάβεις αυτά που έκανες ως υπουργός. Εσύ όμως τα έχεις σημαία!
Εκείνο βέβαια που αγνοεί ο νεοδημοκράτης είναι πως δεν πρόκειται να αλλάξει ο Μητσοτάκης. Ούτε η πολιτική της ΝΔ, που είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Η ΝΔ θα απολύσει, θα κυνηγήσει, θα λεηλατήσει, θα καταστείλει. Είναι τα πιστεύω της αυτά.

Εκείνο που άλλαξε από το 1989 είναι οι συνθήκες. Τώρα αποφάσισαν οι κόρακες να πάρουν μαζικά την περιουσία των μικρών. Αυτό όμως το σχεδίαζαν καιρό. Και αν μπορούσε, θα είχε κάνει Μνημόνιο ο μπαμπάς του σημερινού αρχηγού της ΝΔ από τη δεκαετία 90. Το προσπάθησε, απλά τότε ήταν η αντίδραση του κόσμου που ανέβαλε τα σχέδια του.

Έπρεπε να μπούμε πρώτα στο Ευρώ, να μας δέσουν καλά και μετά να μας χτυπήσουν. Ήταν οργανωμένη και καλοσχεδιασμένη η χρεοκοπία. Με τη συνέργεια όλων των απατεώνων που έκλεβαν και κορόιδευαν τόσα χρόνια…

ΥΓ Καθόλου τυχαία οι φίλοι δημοσκόποι του Κυριάκου τον «μαζεύουν». Βλέπουν με απόγνωση ότι ο Κούλης δεν πείθει ούτε καν τους δικούς του… 


Γράφει ο mitsos175

Δεν υπάρχουν σχόλια: