Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΆΜΦΙΣΣΑ: ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Ο 34ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται ο 34χρονος κρεοπώλης από την Άμφισσα που κατηγορείται για τη δολοφονία της 13χρονης Ρόμα.
Την απόφαση αυτή πήραν Ανακριτής και Εισαγγελέας της Άμφισσας μετά την πολύωρη απολογία του στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φωκίδας, ενώ το κέντρο της φωκικής πρωτεύουσας σε τίποτα δεν θύμιζε την καθημερινή του εικόνα, αφού ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν καταλάβει κάθε κομβικό σημείο του, είτε γύρω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης είτε στο κτίριο των δικαστηρίων.
Ωστόσο, χωρίς προβλήματα εξελίχθηκε η όλη διαδικασία παρά το γεγονός ότι χθες υπήρχαν λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Ρομά και κατοίκους της περιοχής.
Σήμερα τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι Ρομά δεν εμφανίστηκαν στους χώρους γύρω από την αστυνομική διεύθυνση,
όμως για λόγους ασφαλείας εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να μεταβεί ο Ανακριτής στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης για την πολύωρη απολογία του δράστη.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του Πέτρο Μαντούβαλο, ο 34χρονος δήλωσε συντετριμμένος από το θάνατο της 13χρονης επαναλαμβάνοντας ότι βρέθηκε σε λάθος σημείο το συγκεκριμένο χρόνο.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ωστόσο το κατηγορητήριο έμεινε αμετάβλητο καθώς ο 34χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με το συνήγορο του, η προφυλάκιση του ήταν δεδομένη, ωστόσο επέμενε ότι «υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα κατατεθούν στη δικαιοσύνη».
Σημειώνεται ότι το κλίμα σήμερα ήταν ιδιαίτερα ήρεμο στο κέντρο της Άμφισσας παρά τις απειλές που είχαν εκτοξευθεί λίγες ώρες πριν.
Οι Ρομά από τους καταυλισμούς της περιοχής απέφυγαν να προσεγγίσουν το κέντρο, όπως επίσης δεν υπήρχαν αντιδράσεις από τους κατοίκους που λίγες ώρες πριν είχαν ξεσπάσει σε χειροκροτήματα και είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις των Ρομά.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: