Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

(Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ)! ΈΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Δύο οικογένειες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, έχουν μείνει τις τελευταίες μέρες χωρίς ρεύμα στην Πάτρα. Η μια οικογένεια έχει τέσσερα ανήλικα παιδιά και η άλλη τρία, όλοι οι γονείς είναι άνεργοι και τα νοικοκυριά ζουν ουσιαστικά μόνο με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, κάποια λίγα δηλαδή ευρώ το μήνα.

Οταν μας "δούλευαν"
Οι οφειλές τους προς τη ΔΕΗ είναι πραγματικά υπέρογκες και σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο thebest.gr αγγίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου τα 4.000 ευρώ για την κάθε μια από τις οικογένειες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αποπληρώσουν το χρέος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ προκειμένου να προχωρήσει στην επανασύνδεση ζητάει ένα ποσό που φθάνει στα 1.500 ευρώ, χρήματα που καμία από τις δύο οικογένειες προφανώς και δεν διαθέτει.
Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εθελοντική ομάδα της Πάτρας «Φωτεινό Αστέρι» με στόχο να βρεθεί μια λύση και να επανέλθει το ρεύμα στις δύο οικογένειες. Τα μέλη του «Φωτεινού Αστεριού» ενημερώθηκαν,
για την κατάσταση των συμπολιτών την περασμένη εβδομάδα οπότε και οι γονείς πήγαν στα γραφεία της ομάδας για να πάρουν τρόφιμα και άλλα είδη που συνήθως τους προσφέρουν.
Ωστόσο οι συμπολίτες τους ανέφεραν ότι δεν μπορούν να πάρουν τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο καθώς δεν μπορούν να τα συντηρήσουν λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης στο σπίτι τους. Τότε τους εξήγησαν ότι, λόγω της κατάστασης που επικρατεί φωτίζουν το σπίτι τους με λάδι και μαγειρεύουν έξω με ξύλα που συγκεντρώνουν για τον σκοπό αυτό.
Όπως πληροφορείται το thebest.gr μέχρι σήμερα έχουν δείξει ενδιαφέρον πέντε συμπολίτες οι οποίοι έχουν επικοινωνήσει με την ομάδα εθελοντών ενώ ταυτόχρονα γίνεται μια προσπάθεια να ενταχθούν οι οικογένειες σε ειδικό πρόγραμμα της ΔΕΗ με πάρα πολλές δόσεις αποπληρωμής, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει υπάρξει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.
Το «Φωτεινό Αστέρι» απευθύνει έκκληση προς όποιον μπορεί να βοηθήσει και καλεί όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνούν στο email.tofoteinoasteri@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: