Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Η ΖΩΗ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΑ «ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ» MEDIA…

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής βγάζει τώρα το άχτι της για τον Αλέξη Τσίπρα μέσα από τα ίδια μέσα που εκείνη χαρακτήριζε «συστημικά» και «διαπλεκόμενα». Τα ίδια ΜΜΕ που είχαν κάνει και «σταρ» τον Βαρουφάκη αλλά τώρα εξανίστανται με το θράσος του
Η Ζωή ποτέ δεν ησυχάζει. Για την ακρίβεια, δεν αντέχει χωρίς δημοσιότητα. Μαθημένη από την περίοδο της παντοδυναμίας της -τότε που οργάνωνε συνεντεύξεις Τύπου και μιλούσε όσο και ο Φιντέλ Κάστρο- έχει πάρει σβάρνα τα μέσα ενημέρωσης, με μοναδικό στόχο να πλήξει τον Αλέξη Τσίπρα και τους πρώην συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο μια παρατήρηση, πριν μπούμε στην ουσία. 
Η πρώην πρόεδρος χρησιμοποιεί σήμερα, για την επίθεσή της αυτή, τα «συστημικά» μέσα ενημέρωσης, τα οποία μέχρι πρότινος την λοιδορούσαν και εκείνη τα χαρακτήριζε «διαπλεκόμενα». 
Μάλιστα, συγκρουόταν με δημοσιογράφους τους και σε προσωπικό επίπεδο,
χρησιμοποιώντας απαράδεκτα υπονοούμενα. Σήμερα φαίνεται ότι υπάρχει μια αμοιβαία «έλξη». Τα media της παραχωρούν άφθονο χρόνο και χώρο και εκείνη πολεμάει τους «εχθρούς» της (Τσίπρα κ.α) μέσω αυτών, ξεχνώντας τη «συστημικότητα» και τη «διαπλοκή» τους.
 Oμως, αυτό είναι το «παιχνίδι» της πολιτικής και της δημοσιότητας. Εχει κάποια σημασία για την εξαγωγή συμπερασμάτων, αλλά δεν είναι το πρωτεύον. Σημασία έχει τι λέει η κυρία Κωνσταντοπούλου και γιατί πολεμάει τον κ. Τσίπρα. Ας δούμε δύο παραδείγματα:
1.Η βασική κατηγορία που προσάπτει στον Πρωθυπουργό είναι ότι «τα είχε κάνει πλακάκια» με τους δανειστές και γι’ αυτό «πρόδωσε» το λαό, που είπε «όχι» στο δημοψήφισμα. Η «συμπαιγνία» Τσίπρα-δανειστών, βέβαια, δεν προκύπτει από πουθενά. Η αλήθεια είναι ότι ο νυν Πρωθυπουργός κατάλαβε την ύστατη στιγμή ότι η οριστική σύγκρουση με τους δανειστές οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και στην οικονομική καταστροφή (το έχει πει ο ίδιος). Ετσι, έκανε τη στροφή. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσίπρας έκανε ένα άχρηστο δημοψήφισμα, παραπλανώντας τους ψηφοφόρους, αφού είχε αποφασίσει να αποφύγει τη σύγκρουση και να συμφωνήσει με τους δανειστές. Να τον κατηγορήσουμε γι’ αυτό, για πολιτική ασυνέπεια και εξαπάτηση. Αλλά να τον κατηγορήσουμε και επειδή δεν έριξε τη χώρα στο γκρεμό; Κι αν η Ζωή και οι φαντασμένοι σύντροφοί της το θεωρούν αυτό «προδοσία», κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να λέει «ευτυχώς που ο Τσίπρας τη διέπραξε» (αυτήν την «προδοσία»).
2.Η πρώην πρόεδρος κατηγορεί τον κ. Τσίπρα και τους λοιπούς του κυβερνητικού επιτελείου ότι «έθαψαν» το «πόρισμα» της Επιτροπής για το Χρέος, που ή ίδια είχε συγκροτήσει. Για να λέμε του στραβού το δίκιο, ο Πρωθυπουργός παρέστη στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής (δυστυχώς, παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας),  ίσως για προπαγανδιστικούς λόγους και, οπωσδήποτε, επειδή δεν είχε καταλάβει ακόμα ότι επρόκειτο για μια «παράσταση» χωρίς καμιά προοπτική. Διότι, την ίδια ώρα που η κυβέρνησή του επιζητούσε συμφωνία με τους δανειστές, η Επιτροπή της Ζωής δεν αναγνώριζε το χρέος, το χαρακτήριζε παράνομο και ζητούσε τη διαγραφή του. Βεβαίως, πάνω-κάτω τα ίδια έλεγε και ο Τσίπρας (και όλοι οι άλλοι μαζί) παλιότερα, αλλά κατάλαβαν πόσο εξωπραγματικά ήταν και άλλαξαν τροπάριο (τώρα στόχος είναι η «αναδιάρθρωση», το ίδιο που έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις). Εχουν, φυσικά, ευθύνη γι’ αυτά τα «ψεκασμένα» που έλεγαν, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα τους πυροβολήσουμε επειδή προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα και δεν συνέχισαν στο δρόμο της ανοησίας και της φαντασίας, όπως ήθελαν διάφοροι φαντασμένοι τύποι της Επιτροπής, που είχε φτιάξει η πρώην πρόεδρος.
Υπάρχει και κάτι ακόμα. Η πρώην πρόεδρος είχε βάλει στόχο να… προσαγάγει βιαίως ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα! Η κυβέρνηση, προφανώς, είχε αντιληφθεί το είδος της διεθνούς ξεφτίλας που θα ακολουθούσε και άφησε την πρώην πρόεδρο με τις χειροπέδες στα (δικά της) χέρια. Εντάξει, να κατηγορήσουμε τον κ. Τσίπρα επειδή παλιότερα, μέσα στον οίστρο της άγνοιας και της τότε ιδεοληψίας του, αποκαλούσε τον Στουρνάρα… οικονομικό δολοφόνο! Αλλά όχι και να τον εγκαλέσουμε επειδή δεν έκανε το χατίρι της Ζωής και δεν γίναμε διεθνώς ρεζίλι.
Αυτά ήθελε να κάνει η πρώην πρόεδρος Ζωή και δεν την ακολούθησαν ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, αφού είχαν αντιληφθεί ότι έτσι θα οδηγούσαν τη χώρα στο βάραθρο.
Βεβαίως, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πρώην πρόεδρος είναι συνεπής. Τα ίδια έλεγε και πριν, τα ίδια και τώρα. Τα  media, που τη λοιδορούσαν γι’ αυτά πριν από λίγους μήνες, σήμερα της παραχωρούν άφθονο χώρο και χρόνο, για να λέει τα ίδια και να «χτυπάει» τον Τσίπρα.
Ετσι είναι το «παιχνίδι» της πολιτικής και της προπαγάνδας. Αλλά όλοι πρέπει να σκεφθούμε αν, στον βωμό της πάση θυσία συντριβής του αντιπάλου, πρέπει να προβάλλουμε αφειδώς κάθε «ψεκασμένη» ιδέα και άποψη, την οποία μέχρι χτες απαξιώναμε.
ΥΓ: Και όσοι σήμερα εξανίστανται με το θράσος του Γιάννη Βαρουφάκη να γίνει σωτήρας της Ευρώπης, αφού πρώτα έσωσε την Ελλάδα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς τα πρωινάδικα (κυρίως) των καναλιών τον έκαναν «σταρ», ο Τσίπρας τον ανέδειξε ως «σημαντικό asset» και μετά ήρθαν όλα τα άλλα.
Περαστικά μας…



Δεν υπάρχουν σχόλια: