Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΑΝΔΡΕΑΣ, Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΙ Η «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» - ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ «ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ»

Μια… πονηρή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη σύνδεσή του από βουλευτές της ΝΔ ως αρχηγού της «17 Νοέμβρη» αρκούσε για να βάλει φωτιά στον Πάνο Καμμένο. 
Διότι - όπως υπέδειξαν και στον πρωθυπουργό οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης - αυτός που είχε πρώτος ισχυριστεί κάτι τέτοιο σε βιβλίο του ήταν ο σημερινός υπουργός Άμυνας, με αποτέλεσμα η αναφορά Τσίπρα να τύχει και... διπλής ανάγνωσης. «Είχαμε να ακούσουμε τέτοια ακραία και άθλια κατηγορία, από τότε που πάλι κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της "17 Νοέμβρη"», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην εκτίμηση που ακούστηκε και από στελέχη της ΝΔ στη Βουλή ότι η βομβιστική επίθεση κατά του Σκάι και της «Καθημερινής» έχει σχέση με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι σε δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης που στοχοποιεί. 
Ο κ. Καμμένος, πάντως, έσπευσε να δικαιολογήσει κατ' ουσίαν τον κ. Τσίπρα και αρνήθηκε ότι έχει κάνει οποιαδήποτε σύνδεση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με τη «17 Νοέμβρη». «Αυτοί που διέδωσαν την είδηση καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμηση από τη Δικαιοσύνη», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, αναδημοσιεύοντας για την ακρίβεια ένα κείμενο στη ιστοσελίδα που είναι γνωστό ότι απηχεί τις θέσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ. 
Το βιβλίο, ωστόσο, που είχε παρουσιάσει στις αρχές της δεκαετίας του '90 - όταν πρωτοεξελέγη, δηλαδή, βουλευτής - ο κ. Καμμένος είχε σαφή στόχο: να καταδείξει τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία και τη «17 Νοέμβρη» που τότε μεσουρανούσε, κάνοντας αναφορές μεταξύ άλλων στον Ανδρέα Παπανδρέου, στον Κώστα Λαλιώτη, αλλά και στελέχη της Αριστεράς με τους οποίους σήμερα... συγκυβερνά: τον βουλευτή Νίκο Μανιό, την Τασία Χριστοδουλοπούλου και άλλους, όπως τον Περικλή Κοροβέση. Το εν λόγω βιβλίο λεγόταν «Τρομοκρατία: θεωρία και πράξη» κι όπως φαίνεται θέλει σήμερα να το... ξεχάσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. «Το πιστόλι που χρησιμοποίησε η δεξιά για να χτυπήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον συνδέσει με τη 17Ν, σήμερα, το έχει ο κ. Τσίπρας στο δικό του θηκάρι και λέγεται Πάνος Καμμένος», σχολίασε άμεσα από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις στο Περιστύλιο της Βουλής, πάντως, στελέχη του ΚινΑλ και γενικότερα βουλευτές της αντιπολίτευσης εκτιμούσαν πως ο κ. Τσίπρας, αδιαφορώντας προφανώς για τον κ. Καμμένο, ήθελε για μία ακόμη φορά κατ' αυτόν τον τρόπο να απευθυνθεί στο θυμικό των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διακατέχονται από αντιδεξιά αισθήματα. Ελπίζοντας, με απλά λόγια, ότι μπορεί να προσβλέπει κατ' αυτόν τον τρόπο στην υποστήριξή τους στις εκλογές και να πλήξει το ΚινΑλ, καθώς επιχειρεί όλο και περισσότερο να οικειοποιηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: