Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕΤΡΟ: ΌΤΑΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟ 2000 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ... ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΣΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ «ΕΓΚΑΙΝΙΑ» Ο ΤΣΙΠΡΑΣ- ΜΕ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ήταν 2000 όταν το Μετρό της Αθήνας εγκαινιάστηκε από τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. 
O Κώστας Σημίτης, εγκαινιάζοντας το Μετρό της Αθήνας, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, καλαίσθητο και επιβλητικό τεχνικό επίτευγμα που προσδίδει μια άλλη διάσταση σε ένα έργο, γιατί έχει αναδείξει χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα, μια κρυμμένη πόλη με διαδρομή 25 αιώνων περίπου, ενώ χαρακτήρισε εκείνη την ημέρα «συμβολική» που «αλλάζει στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα».
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης,
ενώ στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, ο τότε πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο τότε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, πολιτικοί αρχηγοί, και άλλοι βουλευτές.



. Το Μετρό άνοιξε και επίσημα τις πύλες του για το επιβατικό κοινό, την επόμενη ημέρα στις 9 το πρωί και η μετακίνηση τόσο με το Μετρό όσο και με όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν δωρεάν όλο το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: