Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ» ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 θα δοθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας η νέα δικαστική μάχη των συνταξιούχων (του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΕΤΑΤ (ήδη ΕΤΕΑ) κ.λπ.) κατά της κυβέρνησης και της άρνησης της να εφαρμόσει μια σειρά αποφάσεων για τις συντάξεις. 
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του 2015, με τις οποίες κρίθηκε ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των συντάξεων κυρίων και επικουρικών του ιδιωτικού τομέα που έγιναν το 2012. 
Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ, είχε κρίνει ότι όλες οι συντάξεις του ιδιωτικού τομέα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012. 
Τρία χρόνια μετά, η κυβέρνηση δεν προσαρμόστηκε στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ και τα συνταξιουχικά σωματεία προσέφυγαν ξανά στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο,
κατά της μη εφαρμογής των επίμαχων αποφάσεων. Η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προσδιόρισε να συζητηθούν οι αιτήσεις στις 23 Ιανουαρίου 2019 και όρισε εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Σοφία Βιτάλη.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: