Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ STEALTH F-35I ADIR ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Μαχητικά 5ης γενιάς sealth F35I θα στείλει το Ισραήλ στην Κύπρο στο πλαίσιο της ισραηλο-κυπριακής στρατιωτική άσκηση Ονήσιλος – Γεδεών 2018 στέλνοντας μια καθαρή προειδοποίηση στη Τουρκία ότι η Κύπρος έχει «προστασία» και μάλιστα ισχυρή.
Οι Ισραηλινοί πρόκειται να χρησιμοποιήσουν συνολικά 80 αεροσκάφη διαφορετικών τύπων (μαχητικών, ιπτάμενα ραντάρ, ιπτάμενα τάνκερ, ηλεκτρονικού πολέμου κλπ) εκ των οποίων πρόκειται να συμμετάσχουν και τα νεοπαραληφθέντα F-35I Adir.
Μάλιστα σύμφωνα με πηγές από το Ισραήλ τα αεροσκάφη της Αεροπορίας του Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν και αποστολές καταστολής αεράμυνας SEAD (Suppression of Enemy Air Defense).
Συνολικά η Αεροπορία του Ισραήλ έχει παραλάβει μέχρι σήμερα 14 F-35I Adir τα οποία έχουν ενταχτεί σε υπηρεσία και κάποια από αυτά έχουν ήδη συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Πιο συγκεκριμένα πριν από επτά μήνες,
αριθμός μαχητικών F-35I Adir συμμετείχε στην επιχείρηση House of Cards πλήττοντας ιρανικούς στόχους στη Συρία, οι οποίοι βρίσκονταν σε ένα ιδιαίτερα προστατευόμενο περιβάλλον από εξελιγμένα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα όπως SA-5, SA-2, SA-22 και SA-17.


Δεν υπάρχουν σχόλια: