Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ο «ΧΑΡΤΗΣ» ΤΩΝ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ: ΚΑΪΛΗ-ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ, ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ-ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΔ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Πέντε μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Εύας Καϊλή φαίνεται πως αποκρυσταλλώνει σταδιακά το τοπίο σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων. 
Η αλλαγή πλεύσης στο Κίνημα Αλλαγής και η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να επιτρέψει στη νυν ευρωβουλευτή να διεκδικήσει την επανεκλογή της – όπως εξαρχής η ίδια επιθυμούσε – αφήνει βέβαια την εκκρεμότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία είναι πιθανό να κλείσει εντός των επομένων ημερών. 
Σε ό,τι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο του ΚινΑλ, δεδομένη θεωρείται αυτή τη στιγμή, εκτός της Εύας Καϊλή, η υποψηφιότητα του Νίκου Παπανδρέου. 
Άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί με τον έτερο ευρωβουλευτή, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει δηλώσει πως επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε όποιες εκλογές γίνουν πρώτες χρονικά, ευρωεκλογές ή εθνικές. 
Επίσης, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ολοκληρώνει τη θητεία του στο Δήμο Αθηναίων. 
Από την άλλη πλευρά, στη ΝΔ δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος θα ηγηθεί της «γαλάζιας» καμπάνιας για τις ευρωεκλογές. Υποψήφια θα είναι, επίσης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου,
η οποία ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «μετακομίσει» στις Βρυξέλλες. 
Είναι, επίσης, πολύ πιθανό στη λίστα να βρίσκεται ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί με τους νυν ευρωβουλευτές, Γιώργο Κύρτσο και Ελίζα Βόζενμπεργκ κι αν θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους. Αντιθέτως, οι πληροφορίες φέρουν εκτός λίστας μετά από δική του επιθυμία τον Θόδωρο Ζαγοράκη, ενώ η Μαρία Σπυράκη έχει «κλειδώσει» ως υποψήφια βουλευτής στη Θεσσαλονίκη. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ευρωψηφοδέλτιο θα βρίσκεται, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό, μετά από συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ δεν είναι βέβαιο μέχρι στιγμής εάν κάποιος από τους τρεις νυν ευρωβουλευτές διεκδικήσει την επανεκλογή του: Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιος Κούλογλου. Ειδικά για τον πρώτο, έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο εάν δεν προηγηθούν οι εθνικές εκλογές των ευρωεκλογών να είναι εκείνος που θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν. Κατά πληροφορίες, επίσης, υποψήφιοι για μια θέση στην Ευρωβουλή - εφόσον αποδεχθούν την πρόταση Τσίπρα - θα είναι οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μουζάλας και Λυδία Κονιόρδου, ενώ πρόταση φέρεται να αρνήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Υπενθυμίζεται ότι, παρά την περί του αντιθέτου φημολογία, οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν όπως και το 2014, δηλαδή με σταυρό και όχι με λίστα. Συνεπώς, οι υποψήφιοι θα έχουν πρακτικά να κάνουν προεκλογικό αγώνα σε μία μεγάλη εκλογική περιφέρεια, η οποία είναι... η ίδια η επικράτεια, έχοντας έτσι αντικειμενικά κι εξ αρχής δύσκολο έργο.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: