Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣ

Ούτε πρωτάκουστο είναι, ούτε απίθανη θα έπρεπε να θεωρείται η πίεση που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής από τα δύο μεγάλα κόμματα.   
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νέα Δημοκρατία ξέρουν καλά ότι η επίτευξη των -όποιων- εφικτών στόχων τους, περνά αναμφισβήτητα μέσα από την επιχείρηση λεηλασίας των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛΛ. 
Και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛΛ θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται ότι η μάχη επιβίωσης προς τις προσεχείς εκλογές, θα γίνει σε συνθήκες άγριας πόλωσης, που δεν αντιμετωπίζονται με … λιανοντούφεκα. 
Θέλει σαφές σχέδιο, καθαρό μήνυμα, πίστη και προσήλωση στο εγχείρημα. Δεν θέλει η μάχη ,προφανώς, σπατάλη δυνάμεων- να «τσιμπάνε» δηλαδή στην κάθε «φάκα» που στήνουν οι μονομάχοι, μπας και σπεύσει να απαντήσει το «ανυποψίαστο» ΚΙΝΑΛΛ. με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Ή να «τρώγονται» μεταξύ τους για το αν θέλουν, μπορούν και θα γίνουν υπουργοί του Κ. Μητσοτάκη ή αν πρέπει να δώσουν τα …διαπιστευτήριά τους στον ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική συμπόρευση. 
Είναι «αλλού»,
και όσοι συντάσσονται με αυτές τις λογικές- και είναι «αλλού» το διακύβευμα για το ΚΙΝΑΛΛ. Αν δεν καταφέρουν να σπάσουν το κλίμα της πόλωσης και να καταλάβουν εγκαίρως τι καπνό φουμάρουν οι εν δυνάμει ψηφοφόροι τους, ξέφωτο ανάκαμψης δεν πρόκειται να δουν. Αν επίσης οι διάφορες δυνάμεις και οι κορυφαίοι του ΚΙΝΑΛΛ δεν καθίσουν να συνεννοηθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι για τα μείζονα, τότε μπορεί να επιβεβαιωθούν εκείνοι που αναμένουν την εκλογική αποψίλωση της παράταξης. Η «συνταγή» προεκλογικής δέσμευσης – πάνω ή κάτω από το τραπέζι- για την μετέπειτα πορεία είναι ασυζητητί αυτοχειρία για το ΚΙΝΑΛΛ. Χωρίς να σημαίνει αυτό, ότι δεν πρέπει να έχει ξεκάθαρο στίγμα, πολιτικό και ιδεολογικό. Αντιθέτως. Και σίγουρα είτε δεν γνωρίζουν το «έργο», είτε δεν θέλουν να το δουν όσα στελέχη δηλώνουν αβίαστα ότι «αν συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα να πάω σπίτι μου» ή ότι «πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου έχουν μετακομίσει οριστικά οι ψηφοφόροι μας». Μα η αρχηγός τους, η κυρία Γεννηματά δεν επαναλαμβάνει την «γραμμή» της «ισχυρής εντολής» και της αλλαγής πολιτικών συσχετισμών στις προσεχείς κάλπες;

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: